De zwanenzang van Pekeltje

Leda en de zwaan
This looks ridiculous… Black SwanNa het verscheiden van de trollen Willem, Marcel, Willem Nijmegen, Janneke van der Veer (u weet wel van dat “lekker diertje”), Willem van Gelre, Kim de Wit (hèt succesnummer) is nu de beurt aan Màriejaaa de Gepekelde, gepokt en gemazeld als ze was door haar voorgangers. “Je t’aime” zei de lieve schat. O ja, Rosa en al die anderen, die speelden slechts een bijrolletje op het gepaste moment. Zou nu de tijd zijn aangebroken voor Malle Gerrit himself? Gerrit? Och ik roep maar wat!

Het verscheiden van Pekeltje is achteraf nog van lange duur gebleken. De doodstrijd van de ene trol is die van de andere niet. Aldus begon de terminale fase van trol Pekeltje:


Maria Pekelharing:

F van Munster (of van Maastricht?)—Dat op de man spelen komt me bekend voor, dus verklaar u eens nader, met voorbeelden, nummers en onderwerpen. Of kruip gewoon terug in uw hok natuurlijk. Misschien een ideetje voor Steven de Jong om de herkomst van ‘Van Munster’ eens aan een nader onderzoek te onderwerpen.

 


Steven de Jong heeft het er maar druk mee. Die Sartorius-familie dijt alsmaar uit. Pekeltje zou zeggen als een kankergezwel. Ja, en arts is Steven de Jong ook al niet. Je hoort hem denken, houdt dat gedoe van die Scaf nou nooit op. Wat een mafkees, hij gaat maar door. Wat wil die man? Zijn gelijk, koste wat het kost? Wat een raar volk, die Maastrichtenaren, altijd weer ons, Hollanders, in een kwaad daglicht stellen. Zelf zijn ze geen haar beter. En dan heb je ook nog die Haagse kak in Groningen. Neem me niet kwalijk, dat mens is werkelijk geflipt, die Gloria.

Paul Mathias Padua: “Der Führer spricht”
Leda mit dem Schwan (1939)

Moderator bij een krant, onderschat dat beroep niet. Zuur verdiend geld met al die psychoten. Verhip, waar had die Leen Karman het over? Over een syndroom, verdomme, hoe heette dat nou alweer? Iets over zichzelf tot slachtoffer maken of zoiets. Ik versta wel Engels, maar dit Engels? Eens opzoeken, tja “CAPsVEA syndrome, voluit: the envelope of Confusing Atavisms in the Process of self-Victimization and Enlightened Allegation.”

Zou het dat zijn? Atavistisch? Zes vingers? Ik kan niet door de kabel kijken. Nee, het is toch anders bedoeld… Echt zwaar, dat moderator zijn bij de NRC met al die intellectuelen. Geef mij dan toch maar die Pekeltje, of Drs de Rijke, of Ton Hollander, lekker overzichtelijk. Spelen nooit, maar dan ook nooit op de man. Moslims zijn ook mensen, zegt u? Schei uit. En kijk eens wat ze kosten. Tuig is het.

Pekeltje, wijnliefhebber, daar kan geen kwaad inzitten. En hoogopgeleid dat die man is! Heeft ie me zelf verteld, echt waar. En o zo bescheiden is die man en toch woont ie in een villa. Heeft hij me toevertrouwd, echt waar. Moet wel tussen ons blijven, hij is travestiet, daarom wilde hij ook geen kinderen op de wereld zetten. Verstandig van die man en hij is zo sociaal, vooral voor de oudjes. Staat hij voor op in de tram, terwijl die rot Marokkaanse jochies blijven zitten, dat tuig.

Met wie spreek ik? Met Scaf, oh dan heb ik niks gezegd. Blijft onder ons, denk eraan, anders zorg ik er persoonlijk voor dat u verbannen wordt…

Applaus voor deze moderator, die zo goed z’n vak verstaat, en dat zonder enige studie!
 
Bron afbeelding: Klaus Theweleit – Männerphantasien

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.