Andere kerstgedachten – 1


Je leeft maar één keer en dat beseft iedereen. Het leven is kort en dat realiseren ons vaak veel te laat. De meesten beschikken niet over de middelen om het zelf te rooien, de meesten zijn zelfs volkomen afhankelijk van de goodwill van anderen.

En we zijn zo verschillend… Niet door onze genen, nee door de omstandigheden. Zolang we vasthouden aan het zinnebeeld van een door God gewilde orde zal dat niet veranderen, hier niet en wereldwijd zeker niet. De vraag is of je je te pletter moet lopen om iets aan die onterende onrechtvaardigheid te doen of het maar op zijn beloop laten, zodat de profiteurs er likkebaardend vandoor kunnen gaan, een stroom van ellende achterlatend, na ons de zondvloed dus?

Je leeft maar een keer, waarom dan je energie verspillen op een terrein waar je zeker als eenling vrijwel machteloos bent? Zo zag ik het zelf tot voor enkele jaren. Wilders, dat gezicht al wekte bij mij walging op. De Nederlandse media volgde ik nog nauwelijks of niet op twee kranten na, De Groene en de NRC, dus zijn stem en zijn verschijning op de TV bleven mij bespaard.Als je vanuit die achtergrond plotsklaps duikt in de wondere wereld van fora, zo maar vanwege dat onzinnige rookverbod in de kroeg, slaat je de schrik om het hart. Iemand blijkt met het volkomen absurde idee Koran = Mein Kampf de goegemeente in zijn ban te hebben. Heeft de waanzin toegeslagen, vraag je je af. Ja, het Pentagon bleek goed werk afgeleverd te hebben na de val van de Muur. En een volslagen idioot melkt dat principe van vijanddenken volledig uit. Een deel van de scribenten in het forum van de NRC, een krant die zich graag tooit met het etiket “slijpsteen voor de geest”, verkoopt de grootste nonsens, nemen andere deelnemers volledig respectloos de maat. Je wordt, of je wilt of niet, onderdeel van een spel, zelfs van het spel om de macht. Maar heeft het uiteindelijk zin en effect om er energie in te steken ? Wat draag je werkelijk bij of erger, legitimeer je door mee te doen aan dat spel?

Precies twee jaar later lees je op “GeenStijl”, één keer eerder had ik die site bezocht vanwege een prijs voor een meer dan schofterig interview met minister Vogelaar, en nu dit (hoe ik dat wist…?):

@Bakito | 19-12-10 | 17:07
Wist je al dat je een vrij slechte trol bent? Iemand als Alphonse Scaf doet het veel beter. Hij gebruikt meerdere accounts om discussies op het NRC forum op een rare manier te sturen. Misschien kun je nog wat leren van zijn modus operandi, te lezen op zijn weblog: my.opera.com…
rara | 19-12-10 | 17:24


(rara? Gek, moest even denken aan de porno rotzooi van Pekeltje…)

U ziet, waarde lezer, het ongekende succes van het schorem, echt ik heb er geen ander woord voor, op het NRC-forum. Het forum is nu ter ziele, maar het kwaad is geschied. Idioten geloven alles, voor rattenvangers is het dan een koud kunstje. Je wordt, hoe dan ook gegijzeld. Dit zijn beslist geen onschuldige grapjes. Zo dacht ik er anderhalf jaar geleden over. Nee, dit heeft systeem. Hoe ver is het al doorgevreten. als je de hersenloze gedachtespinsels op dat soort fora ziet, waar stopt het, valt het nog te stoppen? “De Heer zij geprezen, Wilders is zijn naam. Gloria, gloria, alleluja.”

De horden marcheren niet meer over straat, nu, dat kunnen ze en willen ze niet meer, nu doen ze het virtueel, anoniem en uitgekookt of gewoon platvoers. Hoe dommer, hoe effectiever lijkt het wel, een stompzinnig woordgeweld. Welke vrijheid is dit, wiens vrijheid? En die vrijheid van de ander, de anders denkende, die zich niet laat meeslepen, die zelfstandig wenst te denken, is die nog gegarandeerd, kan die nog gehoord worden, heeft die nog invloed? Ook, wie gaat er hier aan de haal met de verworvenheden van mei’68 en wie doet ze teniet?

Onderhand kan ik me voor mijn kop slaan. Wilders en tandenborstels. Nee, ik wist het niet. In 2007 deed deze vlerk die uitspraak. Tuig van de richel die Wilders. Iemand die dergelijke schandelijke voorstellen doet zou tot persona non grata verklaard moet worden. Het is al een grof schandaal dat iemand op eigen titel, ongecontroleerd en wel, met een veelheid van klonen in het parlement kan gaan zitten. Dat zoiets kan moet niet zorgen baren maar moet ons met afschuw vervullen.

Een vlerk blijkt dit te mogen, een vlerk die er wel zorgt dat hij nooit bloed aan zijn handen krijgt. Hij heeft volledig carte blanche gekregen. Hij is honorabel geworden. Welke samenleving tolereert iets dergelijks?

Pas op, zegt u, nu doet u hetzelfde, die taal, dat beschuldigen en zo. U verlaagt zich tot het niveau van dat plebs, geblondeerd of niet. Is dat zo? De persoon Wilders verklaart een deel van de Nederlandse, zelfs een deel van de mensheid de oorlog. Niets minder dan dat.
Dit hebben we toch al vaker gehoord, dit soort praat, nietwaar. En waar liep het op uit? Precies, dat was het doel, een heel profijtelijk voor weinigen met ontelbare slachtoffers en immens leed. Zo iemand, die dit soort praktijken hanteert, wens ik nee moet een vlerk genoemd worden, een oorlogshitser. De familie Bush had ik in gedachte, niet waar u aan dacht, Hitler toch?

Nu even iets totaal anders…, een werkelijk “lekker stuk” legt u haarfijn uit hoe het in elkaar steekt met die bedreigde vrijheid bij ons, in het vrije Westen. Wilders is beslist in de ban van dit vrouwelijk schoon. Ze kennen elkaar, hoever zou hun relatie gaan? Dankzij haar lust hij in ieder geval geen soep van Campbell meer, dat weet ik zeker!


Die vrouwelijke verleidingskunsten…, Wilders helemaal holderbolder kreeg een inval. Hij gaf een van de weinig hoogopgeleiden in zijn omgeving opdracht om in de toekomst als vrouw te acteren. Niet toevallig ook iemand die zegt in geld te zwemmen zonder er iets voor hoeven te doen, zie Pamela. Maria Pekelharing werd de naam. Past binnen het eeuwige spel tussen vrouwtje en mannetje, dat mannen verleid tot het doen van de meest absurde dingen, waardoor ze nog meer geadoreerd worden door de vrouwtjes. En zo werd de ijdele Willem uit Nijmegen gestrikt, iemand die het ambacht van leugen, bedrog en propaganda tot in de perfectie beheerst. En onderschat het niet, nu pas kon hij op geheel natuurlijke wijze zijn liefde en homo-erotische gevoelens uiten voor de Grote Leider. Zou kunnen, niet soms? Afgekeken van Silvio en Sarko, die truc, ze werkt als een fuik waarin vrouwen steeds weer trappen, mannen met macht, en hoe wakker je die gevoelens aan? Precies, u wist het al!Alphonse ScafTibaert Monday, December 20, 2010 5:00:35 PM

Vandaag ontving ik een mailtje met de volgende mededeling:


The Great Fear

Hier wordt de relatie gelegd tussen de Islamofobie in Europa onder aanvoering van “the Dutch parlementarian” Geert Wilders, en dezelfde beweging in de VS. Om er de rillingen van op de rug te krijgen. Jij als rechtgeaard activist moet toch gruwen van een Nederlandse regering die maar kan opereren dankzij de gedoogsteun van dezelfde Wilders…

Mijn vraag is: wat doen we hieraan?

“There is justification for killing babies if it is clear that they will grow up to harm us, and in such a situation they may be harmed deliberately, and not only during combat with adults.” Aldus een van de kompanen van Wilders…
En een ander:
“A secular dogma like Nazism is less dangerous than is Islamofascism today.”
En dit zou Wilders zeker zelf al gezegd kunnen hebben:
“I think that I’m giving voice to the voiceless.”
Aldus Pamela…, Wilders’ vriendin!

Hopelijk is de oproep, “wat doen we hieraan”, niet aan dovemansoren gericht!

De bovenstaande tekening is van een nagenoeg blind meisje van vier…


PS
De verdwenen video betrof Pamela Geller. De titel weet ik niet meer, dus het is moeilijk te achterhalen of er nog een andere versie bestaat. Mogelijk is ook dat ze hem zelf heeft weggehaald.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.