Een vroege Sinterklaassurprise: het spel uitgespeeld?

Rudi Meisel: Bahnhof Alexanderplatz – Berlin-DDR (1980)


 

Zonder commentaar

 


Het opraken van grondstoffen en de wereldwijde overbevolking, met nog onvoorstelbare en onvoorspelbare migratiegolven, zal de welvaart en de sociale zekerheid doen kelderen. Gegarandeerd zal de solidariteit tussen de verschillende bevolkingsgroepen, die nu al tanende is, ook teruglopen en dat zal wrijving en erger geven. Zie de lauwe tot positieve reacties op het terugbrengen van de ontwikkelingshulp tijdens ons huidige economische dipje, de beschamend lage opbrengst van de collecte voor Pakistan en de aarzeling over hulp aan Zuid Europa en Ierland.

Tot zover een paar opmerkingen. Ik zou me kunnen uitputten in het zoeken naar landen met een hoge graad van homogeniteit van de bevolking en iets zeggen over de mate van welvaart aldaar, maar ik wil geen te grote lap tekst produceren. Uit mijn geheugen noem ik Japan, Nieuw Zeeland en de Scandinavische landen met een hoge mate van homogeniteit, en hoge welvaart. Veel Afrikaanse landen daarentegen stagneren door etnische twisten. Engeland en Nederland hebben na de verdrijving van de katholieken in de 17e eeuw beiden een Gouden Eeuw doorgemaakt. Maar, dat soort voorbeelden, en wellicht tegenvoorbeelden kunt U zelf ook bedenken, en ik denk dat er ook wel literatuur is waarin betoogd wordt dat homogeniteit van een bevolking vrede en welvaart bevordert.

Dit is vast geen bevredigende reactie en ik ben bereid tot verdere discussie, maar betwijfel of dat nog in het kader van framen valt.
Met vriendelijke groet, Gerrit de Jonge (1)

Ik zal u met mijn opleidingen niet vermoeien, want vermoed dat middelbaar staat tot hoger als Ehren staat tot Pekelharing. Derhalve ben ik van mening dat als ouwehoeren pudding is, u ongetwijfeld dr. Oetker moet zijn, je kan maar ergens in uitblinken. (2)

Wijsheid komt met de jaren, hetzes met links. (2)

 


Geen commentaar, wel een vraag, zomaar, in het algemeen. Hoeveel biografieën passen er binnen één personage? Tip…
Rosa de Wit, weet u nog? Zusje van Kim?Emi Grant—Ook van Elvis lopen er nog heel wat klonen rond, adoratie kan ver gaan, vooral als het religieuze en politieke goden betreft. Alle persoonsvariabelen ten spijt ligt identificatie met wat als lichtend voorbeeld wordt beschouwd voor de hand, van Krishna tot Allah, van Lau de Palingboer tot Mao, en van Kim GL tot Kim Holland, dus voor elck wat wils. Dan hier de gevraagde link: Libcom.org. Search: Alexander ‘Sasha’ Berkman. Ik stel voor dat ‘onze’ Sasha Berkman zelf antwoord geeft op de vraag of hij/zij ontleend is aan het communistisch-anarchistische archief in dezen. (3)

 


Toch even tot slot een commentaar, niet van mij, maar van een echte dame, een verstandige dame, een mij sympathieke dame, Lisa de Wit. Géén familie van!


Heren, heren, heren, wat komt er hier allemaal voorbij?
Klaarkomen, leden, kwakjes, voortijdige ejaculaties, genot en jongeheren.
Het rood stijgt naar de wangen van deze Dame.
Wat moet heer De Wit hier van denken?
Moet hij werkeloos toekijken?

(4)

 bronnen:
foto: Trouw
(1) Gerrit de Jonge
(2) Maria Pekelharing
(3) Maria Pekelharing
(4) Lisa de Wit


 

Uitgelichte foto: Rudi Meisel – bron

Een gedachte over “Een vroege Sinterklaassurprise: het spel uitgespeeld?

 1. Commentaren op het oorspronkelijk Opera-blog

  Patrick Faas # Sunday, December 12, 2010 1:12:46 AM

  Dit stukje tekst van Gerrit de Jonge is blijkbaar uit de nrc.nl discussie geknipt en hier geplakt. Waarom eigenlijk? Je kunt onzin wel herhalen, maar het blijft onzin. Arme Gerrit de Jonge. Hij schrijft iets ondoordachts en wordt er overal mee geconfronteerd.

  Alphonse Scaf Tibaert # Sunday, December 12, 2010 5:16:23 AM

  Patrick, dit is de man van de experimenten. Hoogopgeleide PVVers en zo. Zijn start in het NRC-forum. Toen hij dat schreef moest ik niet onwillekeurig aan Mengele denken.

  En dan dit citaat, een bekend toch, nog maar eens: “Ik waarschuw U wel. U hebt de illusie dat U de PVV-ers massaal kunt laten afdruipen, maar ik heb al een handvol anti-PVV-ers laten afdruipen”

  Lees simpelweg de eerste bijdrage in dit weblog en veel wordt meteen duidelijk. Over Pekeltje & co. En ja, wie zou Gerrit zijn? Waar is overigens die Drs. De Rijke gebleven? Een en ander, Pekeltje dus, zou ermee samen kunnen hangen!

  Patrick Faas # Sunday, December 12, 2010 3:54:01 PM

  Even wat anders aangaande homogeniteit; de hondenfokkers zijn in opspraak. Wat gaat de PVV hieraan doen? Dank zij de PVV krijgt ons land een soort Animals Cops, waaraan volgens de dierenorganisaties helemaal geen behoefte bestond, dus wat moeten we met zulke knokploegen?

  Kunnen die Animal Cops de hondenfokkers niet aanpakken? In mijn ervaring zit daartussen nogal wat agressief tuig. Nu de fokkers zich blijken bezig te houden met gewetenloze inteelt, wat zeer veel dierenleed veroorzaakt, zou dat doorfokken verboden moeten worden en hebben we eindelijk een taak voor die Animal Cops.

  Het zou alleen wel betekenen dat een orgaan dat opgericht is door de PVV zich gaat inzetten voor genetische diversiteit en tegen de homogeniteit.

  Alphonse Scaf Tibaert # Sunday, December 12, 2010 8:24:44 PM

  Mij zijn katten liever, vandaar Tibaert, ondanks die Gallische haan als alias.
  Ook even terzijde, Pekeltje is erg in voor selecteren en fokken, in dit geval voor een beter mensenras. “Meer mens met minder mens” is zijn credo. Waarom geeft hij niet alvast het goede voorbeeld door eruit te stappen?

  Buitenom heb ik u een berichtje gestuurd via de opera-account!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.