Een innige samenwerking…

Gerard Fieret (70er jaren)
Waarom slagen er mensen steeds weer in grote delen van de realiteit te verwerpen, als ongewenst en bedreigend te zien of zelfs als niet bestaand? In dit bericht komen min of meer willekeurig enkele van die zaken samen. Sexualiteit is er eentje van.

Ter inleiding februari 2017

Achteraf geven een bepaald soort TL’s grote pret. Sjaakie werd op haar woord geloofd en gesteund door mensen die zich erop laten voorstaan een universitaire opleiding te hebben gevolgd, politiek actief te zijn geweest en over een bijna feilloos oordeel denken te beschikken. Eerlijk waar, stompzinniger heb ik nooit eerder meegemaakt als dit duo Jansen en Jansens. 

Belabberde kereltjes bleken het te zijn, regelrechte schoften zelfs. Hun wandaden richting Tibaert staan, voor zover ze mij bekend zijn, op dit weblog. Veel is echter verloren gegaan uit de periode februari-november 2013, mede dankzij hun steun aan pogingen Tibaert van internet te doen verdwijnen. De een wist te melden (in 2013) dat het OM een onderzoek had opgestart, de ander had vorig jaar een dik dossier over Tibaert afgeleverd bij de politie. Ze handelen als Wilders, als ware fascisten, zonder enige gêne. 

Grappige kereltjes zijn ze eveneens. Ze weten wie goed of fout is. Eentje, de beroepsanarchist (zo noemt hij zich, waar zijn anarchisme uit bestaat blijft duister) van het stel, zal zelfs nooit een woord wisselen met een fout iemand. Waarom niet? Vraag het Wilders maar, die handelt ook zo, met waarschijnlijk dezelfde motieven. Ook iemand die zijn handen nooit vuil zal maken. Toch fijn voor Sjaakie, dat ze op dergelijke mannen kan bouwen, ware kerels die haar nooit zullen laten vallen, wat er ook gebeurt. Dat is oprechte vriendschap, trouw, vol liefde. 

De vogelaar is gevlogen…


Hun beider verhouding tot seksualiteit is een bijzondere, heb ik moeten ervaren. Ze zou een apart bericht waard zijn. Vooralsnog volsta ik met het fotografisch werk van Gerard Fieret.

Het ging echter over een TL. Herman F. had de zoveelste fake account aangemaakt en sloeg als altijd Sjaakie in zijn ban. Terug na 2012.


@imposeraze = Herman Falkenstein
@Superjan – Jan Bennink
@NtA_Amsterdam = Jacqueline WoutersWat beweegt die Herman Falkenstein, vraag je je af. Wat doet Superjan, columnist bij de Volkskrant, in dit lijntje samen met Jeky en Sjaakie?EEN RECONSTRUCTIE ACHTERAF

Voor derden is veel spul na al die jaren nauwelijks leesbaar nog. Vandaar dat ik de oorspronkelijk hier geplaatste TL vervang door een beknopt résumé over het voorval dat op deze datum plaatsvond, een gesprekje tussen een aantal lieden op spookjacht met verdragende consequenties.

De wrakende engel, die deze lieden een jaar later te hulp zou schieten bleek Dijstelberge te heten. Een persoon die wel in de wieg gelegd schijnt te zijn om recht onder een fascistische paraplu te doen zegevieren. Ze heeft daartoe het gereedschap voorhanden, selectief waarnemen, oordelen op grond van vooroordelen en binnen het raamwerk dat ze kan vatten, haar woordenschat die afgestemd is op likken naar boven en trappen naar beneden, communiceren niet in de geest van een gedachtewisseling, maar als bevel is bevel, nooit zich excuseren, immers ze staat aan de goede kant en tot haar laatste snik zal ze vechten voor rechtvaardigheid, zegt ze. Kortom, de geëmancipeerde vrouw in persoon, rijp voor een heilstaat onder helder verkondigde directieven, waaraan een ieder zich te houden heeft. Google en Facebook leveren inmiddels al volop het instrumentarium daartoe. Het heeft haar zegen.

Wat maakt dit gesprekje op een namiddag nu nog relevant? Omdat telkenmale de loop der gebeurtenissen verdonkeremaand wordt, de geschiedenis verkracht en de boodschapper tot dader uitgeroepen wordt. Het verhaal dat ik bij Dijstelberge mee zou liften inzake Herman F. is daarbij het wel meest idiote. Van haar besognes wist ik totaal niets af, ze hadden ook niets te betekenen, behalve in haar voorstelling dan, en de samenhang met de lieveling van een aantal uit de Krapuulstal, Sjaakie, de o zo eerlijke Sjaakie, verzwijgt ze hardnekkig en ze schiet haar op gepast moment zelfs te hulp. Juist ja, een aantal bloggers hadden last van die Herman F. en deden kennelijk bij haar hun beklag. Notoire fascisten overigens, die ze graag uit de brand hielp. Al dit soort zaken wist ik niet, maar de werkelijke kop van jut voor al die smeerlappen, links en rechts, was Tibaert. Dat mocht niet getoond worden, ook van haar vriendjes bij Krapuul niet: Jeroen van den Heuvel, Huib Riethof en André de Raaij om de belangrijkste te noemen.

Sjaakie had aangifte gedaan tegen Tibaert, nou dan? En Herman F. maakte zich op om aangifte tegen hem te doen. Alles zo klaar als een klontje. Bij dit alles vergeet ik die Jan Bennink zeker niet. Een volstrekte dwaas en leeghoofd die voor de Volkskrant stukjes mocht schrijven en leuk mocht doen op de radio. Dwaas? Nee een smeerlap, die me als zovelen van onfrisse zaken betichtte, zomaar uit de losse pols of van horen zeggen. Hij noemt zich, dacht ik, ook nog journalist. Treurig.

Steeds weer frappeert het me dat je van duistere en onwetmatige zaken verdacht wordt. Stalken, hacken, hanteren van fake-accounts, lasteren en smaad verspreiden, liegen en bedriegen, bedreigen. Het opvallende is dat juist degenen die dat het hardst roepen zich er op alle mogelijke manieren schuldig aan maken. Een illustratief voorbeeld uit die TL. Klik maar op de link bij 3.33pm, dan krijgt u dit plaatje te zien. Mailadressen, IP-adressen achterhalen, daar zijn die mensen mee in de weer. En vervolgens kunnen ze stellen: “zowel moetenwenietwillen als die tibeart als de reaguurder zijn schuldig”. Zo simpel is dat en volgens het schema: behept zijn met vooroordelen, nooit iets vragen, vervolgens oordelen, verdacht maken en tot de aanval overgaan, verloopt voor hen het proces. Zo doen al die onverlaten het, zo doen fascisten dat.

januari 2020
Sjaakie, Jeky, Herman en Marcel dus… De politie is sedert lang op de hoogte. Ook van andere personages. Nee mensen, die achterlijke intimidaties werken niet meer. Ook binnenkort niet meer bij de goedgelovige sukkels. 

Gerard Petrus Fieret – PhotographsLaatste update september 2020
Uitgelichte foto en video’s: Gerard Fieret

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.