Dieren, vlees en kaarten

Naturae sequitur semina quisque suae (Propertius, Elegies 3.9.20)
Each follows the seeds of their own nature.
Daten und Fakten über Tiere als Nahrungsmittel

 
Der Fleischatlas ist eine Gemeinschaftsproduktion von Le Monde diplomatique, der Heinrich-Böll-Stiftung und dem BUND. Auf 48 Seiten rund um das Thema tierische Nahrungsmittel erklären u.a. Kathrin Birkel, Thomas Fatheuer, Susanne Gura und Manfred Kriener, warum Tiermedikamente krank machen, wie der weltweit wachsende Fleischkonsum das globale Klima belastet, den Regenwald zerstört und durch seinen viel zu hohen Wasserverbrauch eine lebenswichtige Ressource bedroht.

Kostenloser Download


Vanavond was op de Hessischer Rundfunk een programma te beluisteren met de titel: “Das Tier und Wir – Das Ende eines Gegensatzes”. Steeds weer een verademing deze vorm van radio maken. Dagelijks geef ik het linkje door van “Der Tag” in de hoop dat een paar mensen het oppikken. Het thema van deze uitzending sluit ook mooi aan bij de zojuist verschenen Fleischatlas van Le monde diplomatique.


LMD blinkt uit in het maken van kaarten en grafieken. Ga maar eens naar hun website: “Des cartes et des graphiques pour mieux comprendre le monde”.

Het kan beslist geen kwaad eens een stap te zetten in de grote mensen wereld, weg van die godvergeten Nederlandse media met 95% pulp.

Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.