Caramba!

Steef Zoetmulder: Nonnen op een boot in de Biesbosch (1965)Jur Kuipers


WHY THERE’S NO STOPPING ILLEGAL DOWNLOADING

Geweldig dat Brein een harde knauw heeft gekregen.Brein moet de proceskosten – €326.000 – betalen… en dan komen daarbovenop nog te verwachten schadeclaims…

Uiteraard wist ik The Piratebay wel te vinden ondanks blokkade… (turbomodus op Opera-browser)
Bij “Brein” – what’s in the name.. – werken geen slimme mensen…
Waarom ik dit vind?
Zie dit YouTube-filmpje van DNews (24 augustus 2013):INTERNETBLOKKADE THE PIRATE BAY OPGEHEVEN!
Overwinning voor het vrije internet!


XS4ALL hoeft The Pirate Bay niet meer te blokkeren. Dat heeft het gerechtshof vandaag geoordeeld in het hoger beroep van het geschil dat XS4ALL hierover heeft met Stichting Brein. XS4ALL is opgelucht door de uitspraak. We zijn erg blij dat het gerechtshof de informatievrijheid, een grondrecht van alle Nederlandse burgers, in bescherming neemt.

In het vonnis van vandaag oordelen de drie rechters van het Haagse gerechtshof dat een provider niet gehouden is tot hem onevenredig nadelige of niet-effectieve maatregelen. Dat betekent dat we maatregelen die geen zin hebben en waar we last van hebben, niet hoeven uit te voeren! De blokkade kan dus weg.


Blokkade The Pirate Bay

Sinds 2010 eist Stichting Brein van Nederlandse internetproviders dat zij The Pirate Bay blokkeren. XS4ALL en Ziggo weigerden dit, waarna Brein een rechtszaak aanspande. In januari 2012 oordeelde de rechtbank dat XS4ALL en Ziggo de torrentwebsite ontoegankelijk moesten maken voor hun klanten. The Pirate Bay was daardoor tot vandaag niet meer rechtstreeks te bezoeken door abonnees van bijna alle Nederlandse internetproviders. De blokkade had overigens geen effect: de bezoekers van The Pirate Bay zijn uitgeweken naar de duizenden andere websites die beschikbaar zijn.
Wij zijn erg blij dit oordeel van het Gerechtshof. De vrijheid van toegang tot informatie wordt hierdoor geborgd. Dat is goed voor de Nederlandse burgers, goed voor het internet en goed voor de internetproviders die hun belangrijke rol neutraal kunnen blijven vervullen.
XS4ALL heeft geen band met The Pirate Bay. Net als Brein zijn wij tegen het zonder toestemming delen van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Als internetprovider is het echter onze taak om als neutrale partij mensen onbelemmerd toegang tot het internet te verschaffen. Door het oordeel van het gerechtshof kunnen we dit blijven doen.


Internet geen bedreiging maar kans

XS4ALL gelooft in de mogelijkheden van het internet. Juist de onbelemmerde vrijheid maakt internet tot ongekende broedplaats van nieuwe mogelijkheden en kansen. Ook voor de entertainmentindustrie; initiatieven zoals iTunes, Spotify en Netflix laten duidelijk zien dat internet juist kansen biedt, in plaats van bedreigingen. De oplossing voor downloaden uit illegale bron ligt niet in de inperking van de vrijheid, maar in het optimaal benutten van deze vrijheid.


Lees hier het hele arrestArtikel op Tweakers:
Ziggo en XS4all hoeven The Pirate Bay niet langer te blokkerenUitgelichte foto: Steef Zoetmulder – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.