Liefdesgroeten

bron

 

Liefdesgroeten uit Teheran – Het einde van een fatwa? Zo heette vandaag een programma op de Duitse radio. Salman Rushdie en de Satanische verzen, grotendeels uit onze gedachten verdwenen. Nog voor het uitspreken van die fatwa door Khomeyni was Rushdie te gast bij Adriaan van Dis. Tien jaar geleden keek de VPRO terug op deze affaire.

Wat mij steeds heeft verbaasd is hoe weinig aandacht werd besteed aan het feit hoe Khomeyni de macht kon grijpen in Iran. Strikt genomen was hij een product van het Westen, net als zijn voorganger de Sjah en als later de Taliban in Afghanistan. De greep op de olie en strategische belangen stonden en staan centraal.

Als ideologische mantel dient nu het werk van Huntington, “The Clash of Civilizations”, een werk waar ternauwernood over gesproken wordt, maar waaraan Wilders en zijn adepten direct en indirect hun praatjes ontlenen.

Om al deze redenen maak ik graag opmerkzaam op dit radioprogramma, een kwaliteitsproduct dat Nederland ontbeert.

Zie verder:

En zo kwam Khomeyni tot de Iraniërs
Protesterende studenten… Iran
Verbreek de banden met… Iran

Schermafdruk 2019-02-14 22.58.14Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.