Liefdesgroeten

Authors
bron


Liefdesgroeten uit Teheran – Het einde van een fatwa? Zo heette vandaag een programma op de Duitse radio. Salman Rushdie en de Satanische verzen, grotendeels uit onze gedachten verdwenen. Nog voor het uitspreken van die fatwa door Khomeyni was Rushdie te gast bij Adriaan van Dis. Tien jaar geleden keek de VPRO terug op deze affaire.

Wat mij steeds heeft verbaasd is hoe weinig aandacht werd besteed aan het feit hoe Khomeyni de macht kon grijpen in Iran. Strikt genomen was hij een product van het Westen, net als zijn voorganger de Sjah en als later de Taliban in Afghanistan. De greep op de olie en strategische belangen stonden en staan centraal.

Als ideologische mantel dient nu het werk van Huntington, “The Clash of Civilizations”, een werk waar ternauwernood over gesproken wordt, maar waaraan Wilders en zijn adepten direct en indirect hun praatjes ontlenen.

Om al deze redenen maak ik graag opmerkzaam op dit radioprogramma, een kwaliteitsproduct dat Nederland ontbeert.

Zie verder:

En zo kwam Khomeyni tot de Iraniërs
Protesterende studenten… Iran
Verbreek de banden met… IranLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: