Nette, beschaafde mensen reageren zo

Catacomben



ter inleiding

 


Eerlijkheid, betrouwbaarheid, openheid.  Laster en smaad langs je af laten glijden. Vertrouwen hebben in mensen. “Alle Menschen werden Brüder” zong Bryan Terfel op het openingsconcert in de Elbphilharmonie. Hij zong het als een boodschap, deze Welshman, aan ons allen. Verbroederen is uitgesloten als we elkaar bedreigen en als bedreigend zien, afgaan op roddel, de wereld verdelen in vriend-vijand verhoudingen. 

Waarom zijn mensen zo snel te overtuigen van de slechtheid van anderen en willen ze niet zien dat mensen vele facetten hebben, ook Wilders, ook Trump. Verdacht maken is de methode om mensen te verdelen, tegen elkaar uit te spelen. Daar maken genoemde twee volop gebruik van om macht te verwerven. Maar in het klein is het niet anders. Mensen een stempel geven, het is dagelijkse praktijk. Je kringetje gelooft je op het woord en het kwaad is geschied tot ogenschijnlijk eigen voordeel en gelijk.

Een van mijn vriendinnen, die ik via Twitter heb leren kennen, overleed plots drie jaren geleden. Via haar man kreeg ik het te horen en ik vroeg me af, ga je nog door met dat internet gedoe? Daarnaast waren m’n spullen verdwenen. Niet geheel toevallig, integendeel zelfs.

In deze geest is onderstaand stukje geschreven. Zie het eerste screenshot als Leitmotiv. Ze is van een man die hoe dan ook zal voorkomen dat hij z’n handen vuil maakt en hij zal zeker niet met open vizier iemand tegemoet treden. Zijn meest hilarische uitspraak over mij: “Hij heeft m’n vrouw een uur lang doorgezaagd over kutjes”. 

Dergelijke mensen weten wel meteen of er een nazi op de loer ligt, maar belangrijker nog, ze komen nooit terug op eerder gedane uitspraken, zullen nooit verantwoording afleggen voor hun daden en uitspraken. U zei Wilders? Juist ja. De inhoud is toch een andere? Werkelijk? We komen ze niet te weten, dat is het probleem. Ook zij weigeren elk debat.

U merkt het, ik ben toch verder gegaan. Van lieverlee wordt alles wat overzichtelijker op dit blog en kan ik, afhankelijk van tijd en stemming, wat toelichting verschaffen. Mijn doelstelling is en blijft, iets van het fascistisch discours duidelijk te maken zolang het nog kan. Zie afbeelding boven. Met name fascisten hechten zeer aan regeltjes en orde, ook na gedane genocide.

Beluister dat concert uit Hamburg. Het is schitterend.



Januari 2017



De dagelijkse praktijk op internet

Zeggen de namen u niets, de tags onderaan geven uitsluitsel. Nu zomaar een niet geheel toevallig gekozen tweet, ontvangen rond mijn verjaardag vorig jaar: Een stem uit het gesticht. Indertijd heb ik over dat “gesticht” een uitvoerig stukje gemaakt. U kent de geschiedenis, ik kom niet meer aan mijn spullen bij Google dankzij Ina Dijstelberge cs. Dit plaatje had ik erbij gezet, met toelichting:



Schermafbeelding 2013-08-24 om 15.53.38



De afbeeldingen stammen van een Amsterdamse collega van me, die ik tijdens mijn studie heb leren kennen. U mag erop los fantaseren waar ze op slaan. De reacties op dat stuk waren zeer bijzonder. Onder veel meer deze. Kijk maar.

Aangezien ik onmogelijk op alle aangedragen kwalificaties en vermeende feiten kan ingaan, dan krijg ik aan dit gedoe werkelijk een dagtaak, laat ik het bij tonen. Ook hier. Personen die dit weblog volgen weten sowieso beter. De bewijslast is niet aan mij. Dat geldt ook voor Petra Kramer, waarmee ik geen contact wens, maar die weet te vertellen, dat… Enfin, lees de tweet maar.

Eveline van Donkelaar weet alles over pathologisch liegen, narcisme en meer van die dingen. Zij spreekt, sociaal voelend als ze is, uit het algemeen belang. Pedofilie is hier het sleutelwoord. Jammer dat ze een bepaald blog van september 2012 nog steeds niet heeft teruggezet, dan was het plaatje compleet.

Arnold/André de Raaij is bekend met mijn werk voor de AIVD, zoals u ziet. Ook dat ik op fazantenjacht zou gaan. Kan me nog goed herinneren dat ik op Google heb opgezocht, wanneer die begon. 15 oktober. Kijk maar. Voor het overige snapte ik er ook niets van. Wel opvallend is, over NAW gegevens gesproken, dat Eveline maandenlang contact onderhield met Friedrich Eckhardt en Dirk Hartman, mensen, die deze gegevens van mij achterhaalden en op internet verspreiden, compleet met een foto van mijn woning. Eckhardt, een man die ooit al eens was veroordeeld vanwege fysieke bedreigingen van een kind. Hij zou het uit elkaar rijten. Hij schijnt definitief verwijderd te zijn van internet.

Overigens ook Jacqueline Wouters onderhield warme contacten met beiden. Frappant, deze vrouwen hebben wat met kinderen, over werkelijke inzet voor kinderen hoor je ze weliswaar nooit. Zouden ze wel weten wat het betekent, je inzetten voor kinderen? Hoogstwaarschijnlijk niet, dan wens je toch geen omgang met iemand als Eckhardt, of zie ik dat verkeerd?

Over fascisme hoef ik echt niet meer verder uit te wijden. Centraal staat bij fascisten het onschadelijk maken van de tegenstander, hem of haar van de eer beroven, monddood maken. Dat laatste middel zijn deze mensen al een tijdje aan het beproeven. Voor het geval dat het ze lukt, weet u nu tenminste wat de reden is als dit weblog verdwenen blijkt. Tussen haakjes, bij deze de welgemeende en lieve groeten aan Marianne Thieme.

Het voorlaatste woord geef ik aan Eveline van Donkelaar: “het wachten is hierop”.

Tot slot. Ik heb zitten wikken en wegen of ik er melding van zou maken. Een van mijn lieve Twitter vriendinnen is kortgeleden overleden. Met haar had ik een bijzonder warme band. Haar overlijden maakt me verdrietig en kwaad tegelijkertijd. Een prachtmens is heen. Het is onomkeerbaar helaas. Mij drukt het weer op het feit dat bij ouder worden de tijd steeds kostbaarder wordt. Mensen die in dit bericht met name genoemd worden stelen mijn tijd en dat doen ze zeer bewust. Niet alleen die van mij, ook die van mijn vrouw.

Voor ik het vergeet. Als hoofdschuldige van deze onverkwikkelijke affaire zie ik Huib Riethof. De man van het bewijs en de daarop volgende leugens. Hij maakte het voor de overigen o zo gemakkelijk laster en smaad te verspreiden. Hij kan nu niet meer terug. Dan maakt hij zich onsterfelijk belachelijk. Dus moet Tibaert hangen. De lachende derden kent u. Het worden er zelfs steeds meer, nietwaar Ina Dijstelberge?

En wat zie ik nu op Valentijnsdag?


Update januari 2017
 


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.