Het beroven van eer en goede naam

Leon Levinstein
Het klinkt zo onschuldig, ga eens wat zinnigs doen in je leven. Je leeft op andermans portemonnee, profiteur. Vrouwen lastig vallen, wat ben je toch een mies kereltje. Ach, ik laat het sinds enkele jaren zien. Is die gek nog bezig, vraagt iemand. Ja dus, het is een proces dat van kwaad tot erger gaat. Het populisme heeft Nederland in een vaste greep sinds de man met zijn poedeltjes. Zie de teloorgang van de NRC.

De gevolgen zijn meer dan schandalig en die wil Tibaert blijven tonen, niet als slachtoffer maar als kop van jut. Makkelijk zat, Tibaert kan zich verdedigen, anderen niet. Ik denk hier met name aan onze veel geaaide en belasterde “allochtonen” die een “verkeerde” religie aanhangen. Zie Mostafa.

Er zijn grenzen. Als willens en wetens al anderhalf jaar lang je naam door het slijk wordt gehaald, je aangetast wordt in je eer en goede naam, wordt het tijd klare wijn te schenken. Iemand die volledig op de hoogte was en is van de gang van zaken omtrent het lasteren over Tibaert m.b.t. pedofilie, iemand die het in eerste instantie voor Tibaert opneemt, er zelfs aandacht besteed op haar weblog, gaat leentjebuur spelen bij die lasteraars en smaadschrijvers, nadat ze Tibaert bij zo ongeveer iedereen die hem volgt op Twitter zwart heeft gemaakt. Onderhand brengt ze Tibaert ook nog in verband met pedofiele praktijken. Ze heeft zelfs de euvele moed aangifte te doen bij de politie. Voorts heeft ze het gore onfatsoen te reppen over zijn vrouw, die haar hele leven zo’n beetje in de weer is geweest voor kinderen in benarde situaties. Helemaal bont maakt ze het door zich ook nog als haar collega af te schilderen. Een vrouw die niets met kinderen kon, zei ze eens. Om duidelijk te zijn, ze heeft geen flauw benul wat er rond kinderen speelt. Het is een groot geluk dat Tibaert’s vrouw inmiddels met pensioen is, want stel je voor, een man met pedofiele praktijken.

Deze vrouw houdt niet uit eigener beweging op met haar kwalijke praktijken en bezorgt Tibaert een boel werk en vooral overlast. Toch gaat hij door met het registreren van die wandaden, niet om als slachtoffer te functioneren, maar om te laten zien hoever mensen kunnen gaan in hun haatgevoelens. Haar volgelingen zijn verrukt over haar, ze is zo goed en lief. En wat had ze een verdriet. Daar moest werkelijk iedereen van op de hoogte gebracht worden, Tibaert zou bijna zeggen, ze wentelde zich in haar verdriet om vooral te benadrukken dat haar gevoelens echt waren. Kan het onoprechter? Nee… Daar hou je, als beschaafd mens je mond over, over dergelijke intieme zaken. Of is Tibaert niet meer van deze tijd, moet hij mee in dat populisme, de bakermat voor fascisme?

Haar kompanen reiken voortdurend de benodigde stof aan. Het regent valse beschuldigingen. Ze worden gebracht met een dergelijke overtuiging dat ze het zelf nog gaan geloven ook. Vervolgens roepen ze om politie en doen aangifte. De eerste van wie Tibaert weet dat ze haar eigen leugens en fantasie heeft omgezet in een heuse aangifte was Alexandra Strieker. Als je haar vraagt hoe zit dat nu met die aangifte krijg je geen antwoord. Tibaert wilt u wel uit de droom helpen. Afgelopen jaar januari moest hij voor verhoor verschijnen op het politiebureau. Jawel, hij had het Facebook gehacked van die dame, was de aanklacht. Pure nonsens. Maar krijg je ooit iets van excuus te horen? Nee. Moet Tibaert dan maar een aanklacht in dienen vanwege valse aangifte?

Twitter kent op het terrein van een hetze voeren een ongekroonde koningin, de meest betrouwbare bron voor die andere dame, waarover dit stukje feitelijk gaat. Alles wat ze gebruiken kan om mensen verdacht te maken grijpt deze koningin aan. Laat haar “strijd” toevallig ook al gaan over pedofilie. Gebleken is dat “pedofilie” het meest probate middel is om iemand te vernietigen. Daar is die bewuste dame zich zeer wel van bewust. Roepen dat je kinderen bedreigd worden, dat Tibaert het grootste gevaar van Maastricht is, dat hij voortdurend stalkt mist zijn uitwerking niet.  De boodschapper is goed en lief, zet zich in voor Jan en Alleman, hoeft nooit aan te tonen of dat wel klopt, die inzet, dus als die lieve en goede dame dat zegt is het gewoon zo. Onderhand denkt Tibaert, vanwege al die leugens en smaad die ze over hem verspreidt tegen beter weten in, dat ze haar biografie ook bij elkaar gelogen heeft. Die vrouw is de onbetrouwbaarheid zelve gebleken.

Haar naam voor de zekerheid? Die is genoegzaam bekend. Haar nek uitsteken doet ze nooit. Wel een grote mond en mensen voor haar karretje spannen. Haar kwaliteit. Wie niet voor haar is is tegen haar en dient vernietigd. Hou daar verdomd goed rekening mee. Het is een puur fascistische instelling. In haar opvatting is een dergelijke instelling genetisch bepaald. Duidelijk zat…Foto’s: © Leon Levinstein – bron en Boy Meets Girl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.