Met het structuurplan uit 1973 zijn we weer terug in de tijd. Uit die periode stamt ook een bestemmingsplan dat geen enkele uitspraak deed over het strikt buiten de twee woonbuurtjes gelegen gebied. De komende decennia wezen uit dat wat eens begonnen was om de levensvatbaarheid van deze buurt te garanderen, de nieuwbouw aan de overkant van het Voedingskanaal, zijn vruchten droeg. Voor de derde maal in 60 jaar tijd verrees nieuwbouw. Van beide fases laat ik nu wat foto’s zien. Het uiteindelijk verdwijnen van het industrieterrein Bosscherveld zal in de toekomst de afronding geven aan dit uniek gelegen buurtje, ingeklemd tussen water, spoor een een een autobrug. Wie weet wat de toekomst nog brengt als ooit de papierfabriek verdwijnt…
Nu allereerst foto’s van de nieuwbouwbuurt uit eind zestiger jaren met wat beelden van de oude overkant. We beginnen vanwege de tijd van het jaar met carnaval. Onze buurman op 10 hoog, prins van Maastricht…
Boschpoort bij nacht.
Boven de flats aan de Meutestraat. Daaronder een blik op de Voedingskanaalweg met kanaal en rechts een blik op de KNP.
Een nieuwe barrière: de Noorderbrug…
Hoogwater in 1984 richting Smeermaas en bij de sluis…
Watersnood in 2002…
Borgharen…
Boschpoort…
Bij de laatste uitbreiding van de buurt…
De Yo-Yo haven in zomerse tijden…
Vervolg deel 3 met een wandeling door de huidige buurt.
Vraag. Is iemand in het bezit van foto’s van het interneringskamp in het Bosscherveld voor Belgische vluchtelingen tijdens de Eerste Wereldoorlog? Graag contact!
Erg leuk om die oude foto’s te zien!
Ik woonde er in de begin jaren 70 met mijn ouders. Heb er een hele leuke jeugd gehad op de St. Alfonsusschool en RKBFC.
We woonden in de flat op de 3e verdieping,de flat vlakbij de toen nieuwe sporthal .