Guatemala

Ken Heyman: Willie, Hell’s Kitchen, NYC (1956)Alle kleine beetjes helpen. Dan moet u wel niet bij de Lidl of Aldi uw inkopen doen, maar bij zaken die nog staan voor klantvriendelijkheid en kwaliteit en niet voor uitbuiting. Waar overigens denkt u dat onze kleding vandaan komt en onder welke omstandigheden ze gefabriceerd wordt? Uitgerekend uit landen die de onze verre vooruit waren op het gebied van textielbewerking en door onze voorvaderen gekoloniseerd werden, de Engelsen voorop. Het resultaat? Zij moeten nu onze rommel maken onder erbarmelijke omstandigheden, zoals vroeger hier. Juist, wij zijn erop vooruit gegaan, maar o als iets een dubbeltje meer kost dan liever elders…

Zit de gierigheid (eufemistisch spaarzaamheid genoemd) de Hollander in het bloed? Toch wordt veel aan goede doelen gegeven. Is dat om te kunnen zeggen, zie ons, of om andere redenen, zekere voordelen? De Amerikanen kunnen er ook wat van, tussen haakjes gesproken.

Deze initiatieven zijn me liever:


EPSON scanner image EPSON scanner image

 

VIDEO IMPRESSIEJammer, vanwege privacy kan ik geen verhalen kwijt over persoonlijke ervaringen en die van mensen in onze kennissenkring. Wel jeuken mijn handen soms als ik bepaalde berichten op Twitter lees, kan ik u verzekeren. Let vooral op mensen die alles en iedereen afkraken om zichzelf in het glorieuze middelpunt te kunnen plaatsen. Verachtelijke mensen kortom…

Dit moest ik even kwijt…
 
Uitgelichte foto: bron

2 gedachten over “Guatemala

  1. U denkt dat de Albert Heijn boeren beter behandeld dan de Lidl? Laat me niet lachen zeggen.

    Er is een duidelijke scheidslijn dan eerder, bedrijven die gewonnen voordeel doorberekenen naar de klant. En bedrijven die dezelfde inkoopprijzen hebben, maar gewoon een veel grotere winstmarge aanhouden. Tot die laatste hoorde oude kolossen als de Albert Heijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.