Corruptie

Auteurs

Een update ingegeven door de voortdurende mediacampagne om vooral te laten zien hoe geweldig dit project voor ons allen is. Terug kunnen we niet meer, net als bij de ENCI en Sint Pietersberg. De aangerichte verwoestingen kunnen niet ongedaan gemaakt worden, wel de vraag: blijven we hardleers?


tibaert

Een beetje de krant bijhouden of van horen zeggen, iedereen kent wel voorbeelden van corruptie, van zaken die niet helemaal zuiver zijn, zoals die van een directeur van een woningcorporatie, die zijn vriendin aan een mooie woning helpt, terwijl ze er geen recht op had. Of van de directeur van een nutsbedrijf, die doodleuk zonder vergunning aan een ingrijpende verbouwing van zijn woning begint, simpel omdat hij denkt boven de wet te staan. Dit zijn eenvoudige akkefietjes. Die Sinterklaasaffaire is stomweg het resultaat van een klimaat van voor wat hoort wat. De echte, de ware corruptie zit veel dieper. Ze wordt ook nadrukkelijk gelegaliseerd. Daar zijn constructies voor, zoals de belastingconstructies van het koninklijk huis, of is dat geen corruptie? Of hoe bepaalde functionarissen voor een bepaald project aangeworven worden. De ondertunneling van de A2 in Maastricht is zoʼn project. Allemaal zeer legaal en toch? Speculatie met grond en onroerend…

View original post 622 woorden meer

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: