Corruptie

Authors

Een update ingegeven door de voortdurende mediacampagne om vooral te laten zien hoe geweldig dit project voor ons allen is. Terug kunnen we niet meer, net als bij de ENCI en Sint Pietersberg. De aangerichte verwoestingen kunnen niet ongedaan gemaakt worden, wel de vraag: blijven we hardleers?

tibaert

Een beetje de krant bijhouden of van horen zeggen, iedereen kent wel voorbeelden van corruptie, van zaken die niet helemaal zuiver zijn, zoals die van een directeur van een woningcorporatie, die zijn vriendin aan een mooie woning helpt, terwijl ze er geen recht op had. Of van de directeur van een nutsbedrijf, die doodleuk zonder vergunning aan een ingrijpende verbouwing van zijn woning begint, simpel omdat hij denkt boven de wet te staan. Dit zijn eenvoudige akkefietjes. Die Sinterklaasaffaire is stomweg het resultaat van een klimaat van voor wat hoort wat. De echte, de ware corruptie zit veel dieper. Ze wordt ook nadrukkelijk gelegaliseerd. Daar zijn constructies voor, zoals de belastingconstructies van het koninklijk huis, of is dat geen corruptie? Of hoe bepaalde functionarissen voor een bepaald project aangeworven worden. De ondertunneling van de A2 in Maastricht is zoʼn project. Allemaal zeer legaal en toch? Speculatie met grond en onroerend…

View original post 622 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: