Dit soort teksten helpen echt niet hoor…

Maasbrug Maastricht, begin vorige eeuw
Die Hootsuite geeft vaak pracht resultaten. Sommige tweets maken je nieuwsgierig en je komt onvermoede dingen op het spoor. “Weten jullie nog hoe het afliep met dhr Leers in Maastricht?” Deze nogal dreigende zin viel te lezen in een tweet onder de zoeklijst “Maastricht”,  aangemaakt om een beetje op de hoogte blijven van zaken die hier ter plaatse spelen.


 


Er tussendoor komt dan zoiets als die tweet van ene Hein. Wie is Hein? Dat mag ik niet weten, want het manneke heeft mij preventief geblokt. Weer geeft de Hootsuite uitkomst:

a638b-schermafdruk2b2015-01-162b03-52-29-1Domicilie aan de oevers van de Vecht, raadslid en zelfs oud-fractievoorzitter. Zal maar niet vragen of z’n partij toen bestond uit één afgevaardigde. Internationaal georiënteerd, dat is beslist een verdienste in Batavenland, voor Maastrichtenaren, door Bataven opgesloten binnen een waanzinnige landsgrens, een vanzelfsprekendheid.

Het lijntje is voor mij wel grappig. Sjaakie, aartsleugenaar, vriendinnetje van Huib Riethof en nooit te beroerd de meest schunnige zaken te verkondigen, doemt bij hem op. Ik leg deze tweets toch maar even vast, je kunt nooit weten. Veel wijzer word je er niet van…:


“Ik heb enig idee in welke richting ik u moet plaatsen, u speelt een gevaarlijk spelletje” en tot slot: “Kan niemand dan een uitvergrote foto op internet zetten, waardoor die schoft zich nooit meer ergens kan vertonen?”

 


Zo’n Bataaf toch. En Peggy is nog steeds boos, al sinds juni vorig jaar. In het holst van de nacht stuurt hij haar nu een tweet… 

Naschrift maart 2018.

Hein lijkt me een mannetje dat graag dreigt. Enkele van z’n laatste tweets. De namen van de adressanten heb ik weggelaten.


– Hierbij deel ik mede dat ik niets met (…) en of andere accounts en (…) te maken wil hebben!
– Dat u zich niet kunt beheersen is tot daar aan toe, maar wilt u mij buiten uw conversaties houden? Dank u.
– Ook goed, dan aanvaard je maar de consequenties ! Maar dan niet zoals u altijd doet, achteraf janken als een echt Z..k-wijf ! Brrrrr
– Geachte (…) u bent uit onmacht al weken bezig mijn eer en goede naam te besmeuren, u bent laf want als u mij ontmoet doet u aardig, nietszeggend. Daar stopt u nu mee, (…). Of ik neem maatregelen tegen u persoonlijk en/of uw partij (…) ! Screenshots zijn bewijs
– Heeft (…) eigenlijk wel in de gaten wat voor tuig bv (…) zij in haar geledingen heeft opgenomen? Ik denk van niet!
– Zeg (…) Dit was de allerlaatste keer dat u mijn naam heeft misbruikt. Zo niet dan sta ik niet voor de gevolgen voor u in. Ook de PvdO laat u met rust, anders weet ik u te vinden. Ik ben uw onbeschaafdheden meer dan spuugzat!Als ik het goed begrepen heb is Hein PVV-statenlid in Noord-Holland.


Uitgelichte foto: privé archief

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.