Stokslagen, geen zweepslagen

Joan Didion, 2001
Het is inmiddels vijf over twaalf. We kunnen er nu vrij over praten. De Arabische bondgenoot van de USA en Israël, de voedingsbodem dankzij diezelfde USA voor Al Qaida en het salafisme, financier van Amerikaanse presidenten, Saudi Arabië is weer in het nieuws. Zelfs het persorgaan dat Wilders als voorbeeld voor ogen zweeft als hij het heeft over vrijheid van meningsuiting maakt hier melding van:
Saudi Arabië, de trouwste vazal van het Westen, waar men zelfs de islam wil ombuigen in westers-christelijke zin, met als voorbeeld de RK kerk, wordt bekritiseerd over zijn strafrecht. Ze mogen dan wel Israël tot en met gesteund hebben bij haar laatste oorlog in de Libanon, een rots in de branding, samen met Bahrein, tegen de dreiging Iran zijn, en een muur willen bouwen tegen het terrorisme, net als Israël, maar praktijken als stokslagen brengen het Vrije Westen vroeg of laat in diskrediet.

Het waren geen zweepslagen, maar stokslagen meldt de NOS. Hoog tijd, lijkt me, Wilders voor de buis te halen. Hij en hij alleen weet hoe de vork precies in de steel zit. Vriend van Israël en de USA, zal hij als geen ander weten waarom met twee maten gemeten wordt in de berichtgeving. Hij wordt immers door hen betaald. Hij zal ons perfect kunnen uitleggen waarom van de Saudische salafisten geen gevaar uitgaat richting Westen en wel van de Palestijnen en Iran. 

Hopelijk gaat na al die jaren van lamlendigheid het Nederlandse journaille zijn plicht doen en bij alles wat zelfs maar in de verte zweemt naar de Islam Wilders het vuur aan de schenen leggen. Voorwaarde is wel dat die journalisten zich eindelijk eens gaan verdiepen in de materie waarover ze berichten. De bevolking, de kiezers hebben er recht op, ze worden immers door ons betaald en…  twaalf uur is het toch al geweest.Uitgelichte foto: Joan Didion – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.