Stokslagen, geen zweepslagen

Joan Didion, 2001
bronHet is inmiddels vijf over twaalf. We kunnen er nu vrij over praten. De Arabische bondgenoot van de USA en Israël, de voedingsbodem dankzij diezelfde USA voor Al Qaida en het salafisme, financier van Amerikaanse presidenten, Saudi Arabië is weer in het nieuws. Zelfs het persorgaan dat Wilders als voorbeeld voor ogen zweeft als hij het heeft over vrijheid van meningsuiting maakt hier melding van:
Saudi Arabië, de trouwste vazal van het Westen, waar men zelfs de islam wil ombuigen in westers-christelijke zin, met als voorbeeld de RK kerk, wordt bekritiseerd over zijn strafrecht. Ze mogen dan wel Israël tot en met gesteund hebben bij haar laatste oorlog in de Libanon, een rots in de branding, samen met Bahrein, tegen de dreiging Iran zijn, en een muur willen bouwen tegen het terrorisme, net als Israël, maar praktijken als stokslagen brengen het Vrije Westen vroeg of laat in diskrediet.

Het waren geen zweepslagen, maar stokslagen meldt de NOS. Hoog tijd, lijkt me, Wilders voor de buis te halen. Hij en hij alleen weet hoe de vork precies in de steel zit. Vriend van Israël en de USA, zal hij als geen ander weten waarom met twee maten gemeten wordt in de berichtgeving. Hij wordt immers door hen betaald. Hij zal ons perfect kunnen uitleggen waarom van de Saudische salafisten geen gevaar uitgaat richting Westen en wel van de Palestijnen en Iran. 

Hopelijk gaat na al die jaren van lamlendigheid het Nederlandse journaille zijn plicht doen en bij alles wat zelfs maar in de verte zweemt naar de Islam Wilders het vuur aan de schenen leggen. Voorwaarde is wel dat die journalisten zich eindelijk eens gaan verdiepen in de materie waarover ze berichten. De bevolking, de kiezers hebben er recht op, ze worden immers door ons betaald en…  twaalf uur is het toch al geweest.

Vijf over twaalf
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.