Vijf over twaalf

Margaret Bourke-White: Hohenzollern Brücke, Köln (1945)
U leest het… Zeg nu niet, dat is niet waar, dat is belachelijk. Nee, dat is water naar de zee dragen. Volg deze vrouw, waaraan ik veel informatie te danken heb. GatesofVienna 12:38am via GoV_AutoTweet

Gates of Vienna: The Religion of Intolerance, Censorship, and Mealy-Mouthed Excuses – gatesofvienna.net/2015/01/the-re…


Geretweet door HelenaJacobs en 2 anderen
We kunnen nu wel blijven jammeren dat deze cultuur aan ons voorbij is gegaan, en zeker al die door het Vrije Westen geknechte volkeren, de joden voorop, doen dat met recht, de geschiedenis neemt geen keer. De winnaars bepalen de geschiedenis niet alleen, ze leggen ze voor altijd vast. Aldus worden we voor wat de Islam betreft al eeuwenlang gehersenspoeld.

We blijven lachen, zeker om figuren als Joost. Weet je wat pas erg is Joost? Mensen tot onmensen verklaren die een andere huidskleur hebben. Die mensen hadden geen ziel, werd door christenen geroepen. Ze waren voorwerpen die je kon verhandelen en zonodig afschieten, net als die buffels. Of weet je dat zelfs niet?Het lachen vergaat je als je bedenkt dat de haat en terreur die uit Arabische hoek komt gefinancierd wordt door de trouwste bondgenoot van het Westen. Een bondgenoot, een eeuw geleden in het zadel geholpen door de Britten, met he heerschappij over een gebied voorzien van rijkelijk olie en weinig water. Schatrijk geworden dankzij onze onstilbare behoefte aan energie.Ze ontwierpen een model voor de Islam, dat haaks staat op het wezen van deze religie, naar analogie van de Roomse Kerk, inclusief missionering, niet goedschiks dan kwaadschiks. Een symbiose van liefde en haat zogezegd. De Saudi’s voeren de USA doctrine van Huntington nauwgezet uit, dat moet hun nagegeven worden. Zodoende kan haat gepredikt worden over en weer ter legitimering van geweld. Een van die haatpredikers kennen we maar al te goed, Wilders. Salafisme…


Arte
Im Sog der Salafisten


Een gesprek over radicalisering onder jongeren en de terugkeer van IS aanhangers.

Uitgelichte foto: Margaret Bourke-White – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.