Volksbelang

Natuurlijke groei
Als volksvertegenwoordiger begeef je je onder het volk. Je luistert naar wat het te zeggen heeft, het volk weet immers wat goed voor haar is. Je gaat niet in dialoog met het volk, je vertegenwoordigt het immers, je brengt haar stem ten gehore in de volksvertegenwoordiging, de Tweede Kamer. Je verdedigt haar standpunten tegenover het belang van de staat met de regering als representant. Dat is het spel en zo speelt Wilders dat. Minder, minder, minder… Geen dialoog, vooral geen dialoog. De argumenten ontbreken immers.

Het kan ook anders. We kennen kiesclubjes, partijen noemen we ze, waarvan je lid kunt worden. Als je hun spel meespeelt eindig je hoog. Als je ook nog eens gesponsord bent als Samsom of gedropt als Bolkestein, beiden door firma’s die handelen in energie, zit je gebeiteld. Je dient het algemeen belang heet het dan. Begeef je je toch onder het volk dan begeef je je op glad ijs. Je eigen belang en dat je dient kan niet meer als algemeen gesleten worden. 

Even voorstellen, René Leegte, Tweede Kamerlid VVD en directeur van EPPA. Bij hem komen zogezegd de draadjes samen om dat algemeen belang te dienen. EPPA adviseert namelijk bij het strategisch overbrengen van ‘uw boodschap richting politiek, stakeholders, media en publiek’. Communicatie dient immers vlekkeloos te verlopen en de betrokken partijen worden er beter van. Zijn linkerhand weet dus niet wat zijn rechter doet. Zo hoort dat in een democratische samenleving, anders ben je het haasje.
Begrijpelijk dat het volk zegt of ik nu door de kat of de hond gebeten word. Onbegrijpelijk dat het volk het pikt als het getuige ervan is dat het leeggeroofd wordt en zwijgt. Ik ben perplex. Het volk wil als slaaf behandeld worden en staat zijn macht af. Begrijpelijk dat Wilders zo succesvol is in dit land.

Toch plezierig voor volksvertegenwoordigers dat er twee wegen zijn om het volk te dienen en de macht te stabiliseren, die van staat en kapitaal. Wilders kiest deze om de energiebelangen veilig te stellen. Wie belazert de kluit het meest dacht u? De methode Wilders heeft het voordeel dat de wapenindustrie op volle toeren kan blijven draaien en daar is onze economie uiteindelijk het best mee gediend. Effectiever dus. Zou Bolkestein dat indertijd al voorzien hebben, met Wilders, bedoel ik?
De ware Bataaf formuleert het zo, olie, werelddominantie…:

Sinds wanneer zijn de regels die gelden voor het personeel van Chevron ook van toepassing op die van BP of welke maatschappij dan ook? Als de koran-islam zijn gelovigen beperkingen wenst op te leggen, prima, maar daar heeft de rest van de wereld helemaal niets mee te maken. Ik vrees dat daar de kern van veel problemen zit, want volautomatisch gaan dergelijke ideologieën ervan uit dat wat voor hen geldt, voor iedereen moet gelden. Vandaar dat de islam ook zoveel bekeringsterreur afscheidt. Die werelddominantie dient eerst de kop ingedrukt, om die ideologie de plaats te geven waar ze thuishoort, namelijk achter de voordeur en nergens anders. Moslims dienen zich dat terdege te realiseren, en als ze op die basis geen cartoons van mohammed voor zichzelf toestaan, dan is dat ook precies de grens, en geen meter verder.

(de Volkskrant – reacties)
 
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.