Stil, mond houden…

Café de Flore – Blvd. St. Germain, Paris
Schermafdruk 2016-08-15 19.40.03
bron: Miss Glouglou

Nederig, zoals het ooit toeging in Ons Indië, dienen we onze mond te houden als de Bataaf spreekt. De Bataaf is een door en door christenmens. Alles staat voor hem en haar in de Bijbel. Zeg dat het niet waar is, toch is het zo al noemen vele Bataven zich tegenwoordig atheïst. Het zit in hun genen zoals dat heet. Velen zijn bij Tibaert de revue gepasseerd en of ze zich nou liberaal of libertair noemen, sociaal of anti-fascist, het dondert niet wat, ze hebben een ding gemeen, ze verketteren de ander, ze hebben een ontstellend gebrek aan argumenten en de geschiedenis gebruiken als grabbelton.

De Bataaf is de vleesgeworden fascist. Om het eigen gelijk te halen gebruikt hij door en door fascistische methodes. Het spelen op de persoon, het verdacht en zwart maken van de (vermeende) tegenstander, het monddood maken, steeds met de bedoeling er zelf als ware oprechte christenziel uit tevoorschijn te komen. De Bataaf moeten we op zijn woord geloven.

Bont maken het een aantal mensen die zich tooien als Krapuul. Niets blijkt hun eigenwaan te kunnen stoppen en dat maakt dat dit simpele voorbeeld toont dat het in Batavenland van kwaad tot erger gaat. Heet het niet, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald? Dat zouden ze als bijbelvaste lieden toch moeten weten?

Grappig wordt het wel als de christen onderwerp van discussie wordt, en o schande voor de Bataaf, ze hun toevlucht moeten nemen tot een Limburgse krant, een Belgische bovendien. Eerst wordt de vaste riedel afgestoken: “de voormalige verzetskrant waarvoor tientallen mensen in de duinen kapotgeschoten zijn” en “de Volkschbruine Haat- & Lasterbode”. Echt met de hand op het hart, exact in deze bewoordingen worden Trouw en de Volkskrant steeds weer omschreven, grappig toch? Bovenal, o zo dapper. 

Heeft een dergelijke vorm van stukjes produceren zin voor een willekeurige lezer om maar te zwijgen voor de wel geïnformeerde? Slechts als je je de moeite getroost de stukjes tegen de draad in te lezen, als je je afvraagt met welke bedoeling ze geschreven worden. Daar kom je snel genoeg achter, voor het overige is het afschrikwekkende lectuur. 

Wat in Nederland ontbreekt is een databank op internet met relevant materiaal over wat sinds 9/11 of liever nog sinds 1989 geschreven is. Daarenboven journalistiek, die onderzoekt en verwijst naar gezaghebbende bronnen, die werkt met argumenten en niet met vlotte babbels en etiketten. Het geeft te denken dat voor dergelijke zaken geen gelden vrij gemaakt worden. 

En wat kun je in het klein? Als je werkelijk serieus wilt informeren dien je op zijn minst je betrouwbaarheid te bewijzen en niet opportunistisch aan de slag te gaan en weg te kijken als onduldbare of laakbare streken worden uitgehaald in je directe omgeving en ze via een omweg nog te steunen bovendien.

Krapuul, ze doen hun naam meer dan eer aan. Humor is niet aan ze besteed en de quintessence van Charlie Hebdo hebben die lui niet begrepen. Typisch Bataafs. Lees dit artikel van een Belgische maar. Ook zij komt te spreken over christenen. Schreeuwen en schelden heeft ze niet nodig. Zich stil houden doet ze niet. Geen Bataaf in de buurt…

Ik word meteen na het publiceren van dit bericht op mijn wenken bediend.

Lees hier verder…
 
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.