Leuk geprobeerd

Helen Levitt: Three Ladies, NYC, 1940s
Een gezin wordt bedreigd en doet aangifte. Logisch toch? Maar dat kan niet waar zijn, dat is een hoax wordt geroepen door mensen die geen kwaad willen weten van de blanke medemens. Hier niet en in Zuid Afrika niet. Eentje van hen is chef ideoloog van een beweging, die zich PVV noemt, een ander is Simone op Twitter. Beiden strijden voortdurend tegen het nieuwe apartheidsregime in dat verre land, waar we nog steeds bloedbanden mee hebben. 

Vandaag stuurt iemand dit bericht door met een copie van een brief.


 

 

Het mag niet waar zijn dus is de brief nep. Beter gezegd, die o zo lieve PVV’ers wordt weer van alles in de schoenen geschoven. Mensen die het slechts te doen is om veiligheid en gespaard willen worden van overlast die doen zoiets niet is de hier achterliggende logica. Die moslims, ja die moslims deugen niet.
 
Leest u even mee? 

 


 

 

Aan taalkundigen geen gebrek in dit land, heb ik al meermaals moeten ervaren. Vraag maar even bij André de Raaij na onder @vanovernaar, die legt het u haarfijn uit. Die man verzint nooit iets en wist dat ik voor de AIVD werkte. Juist, een betere en meer betrouwbare bron is er niet. Fake accounts en dergelijk ongein meer, daarin is hij volledig thuis. Als geheim agent moet je nu eenmaal regelmatig van identiteit wisselen, undercover te werk gaan, mensen zand in de ogen strooien, maar dat wist u al. André ook.
 
De grootste grap van dit verhaal is dat ik een hatende oma hier ter plaatse eens geïnformeerd heb over contacten met de AIVD. Vermoedelijk is zij de veroorzaker van het onraad dat André rook. Of had het te maken met een e-mail van diezelfde oma aan een Amsterdamse? Ook mogelijk. Ik weet het, ik spreek in raadselen voor buitenstaanders. De betrokkenen begrijpen me wel en zullen de kaken stijf op elkaar houden. De ware asocialen en ze noemen zich nog links ook.  
 
De eerste die Tibaert als multiple persoonlijkheid ontmaskerde was Gloria uit de Veenkoloniën.  Een talenwonder. Zij wist alras dat ene Mustafa een van mijn vele alter ego’s was. Ze verzon ze zelf ter plekke. Ja, zei Gloria, hij maakt de verkeerde fouten, exact hetzelfde dus hetgeen hierboven beweerd wordt door ongetwijfeld ook zeer kundige mensen. Waar zouden we zijn zonder mensen als André, als Gloria? Beiden ook waarlijk vrome christenzielen. Lees dit maar: “Een discussie over een discussie?”
 
Leven we, afgaande op wat via Twitter te lezen valt,  in een land van halve gekken en hele garen vraag ik me wel eens af? Goed, maak als tegenwicht tegen die vuilspuiterij wel even kennis met een ober uit Den Haag. Hij lijkt me een aardige man, die zeker oprecht is. Dat kunnen we niet zeggen van de meute die Wilders door dik en dun steunt. Minder, minder, minder…: “Even voorstellen: Mostafa”
 
Het blijft buitengewoon handig steeds te kunnen teruggrijpen op eigen ervaring. Die is verifieerbaar.

 Uitgelichte foto: Helen Levitt – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.