Genoeg is genoeg

· economie, fascisme, geschiedenis, media
Auteurs

Fraai is het als je naar dit land, Nederland, kijkt met de ogen van een buitenstaander. Sinds jaar en dag volg ik nauwelijks meer de Nederlandse radio en TV. Sinds enkele jaren ook niet meer de printmedia, sinds een oogkwaal waardoor ik veroordeeld werd tot het gebruik van een computer. Via Twitter werd ik tijdens de Arabische Lente vergast op de fascistische PVV propaganda. Tja, Wilders zei het en zegt het nog steeds: islam = fascisme.

Je krijgt allerhande figuren aan je nek hangen als je zinnige informatie doorgeeft om je maar vooral te beletten dat mensen gaan nadenken, zichzelf een oordeel gaan vormen. Hulp van de gevestigde media kunnen ze nauwelijks verwachten. Die is hoe dan ook nog sterk geworteld in het oude zuilenstelsel al wil men dat o zo graag loochenen. Van de weeromstuit gaat het journaille daarom op de populistisch toer, van “ismen” vrij zogezegd. Ja, dankzij linkjes op Twitter zie ik wel eens wat.

Afrika zonder kolonisatie…


Laten we voor de duidelijkheid een aantal zaken vaststellen.

– De marges van de democratie zijn smal (de beste uitspraak ooit door een Nederlands politicus gedaan, het was Joop den Uyl);
– Gastvrijheid is ons vreemd, behalve als het geld opbrengt;
– We zijn Europees, zolang we kunnen profiteren (zie Balkenende);
– De Nederlandse natie steunt op roof en import, zonder zou ze niet bestaan hebben; het christelijk geloof werd op maat gesneden voor het uitvoeren van die praktijken;
– Onze culturele traditie is arm, zeer arm. Wij hadden het buitenland nauwelijks iets te bieden: theater, ballet, opera waren tot in de vorige eeuw praktisch taboe;
– Literatuur van wereldklasse heeft ons land nauwelijks voortgebracht. Een eenzame uitzondering uit de 19e eeuw was Multatuli.

Ik beoog geen diepgaande analyse te geven maar wil slechts de vraag kwijt, waar komen die grote bekken, die betweters en die volgzame dienstknuppels toch vandaan? Ken je geschiedenis, zou ik willen zeggen. Was het er een beetje minder treurig mee gesteld, met die kennis van de geschiedenis, dan zouden stukjes als volgend onmogelijk zijn en als ze toch zouden verschijnen zou de auteur ten diepste veracht en verguisd worden.

Maar nee, het heet hier “vrijheid van meningsuiting”, een vrijheid die iemand als Femke Halsema nog verder opgerekt zou willen zien tot volledige onschendbaarheid voor parlementariërs. Ik moet aannemen om de ideologische denkwereld van Wilders nog verder ingang te doen vinden, het fascisme nog gemakkelijker te doen verbreiden. Alles wat waarde heeft behoeft bescherming, daar hebben Halsema cs lak aan.

Het nieuwe realisme, omarmd door velen, ook velen die zeggen Wilders te verachten. Joost Niemöller is hun profeet. Juist ja, door wie verdrinken de asieleisers? Het staat er echt: asieleisers…

Zonder enige kennis van de problematiek, met moedwillig negeren van de voorgeschiedenis en het aandeel, het leeuwenaandeel mag wel gesteld worden, van het Westen aan de omstandigheden waaronder vele volkeren in deze wereld moeten leven, tegen de achtergrond van de voortdurende uitbuiting ook middels z.g. ontwikkelingshulp aan deze volkeren, valt Niemöller met de deur in huis:

Het komt door de Gutmenschen die de dienst uitmaken in Europa. Die bijvoorbeeld zonder blikken of blozen beweren dat er geen aanzuigende werking uitgaat van het feit dat iedere illegale immigrant hier aangekomen, kan blijven en recht heeft op opvang. Ook als die uitgeprocedeerd is. Of die vinden (en hij citeert): Men zal minder snel vrijwillig in Griekenland blijven nu daar Gouden Dageraad zit en de werkloosheid er torenhoog is. Een Noord-Europees land is dan een stuk aantrekkelijker.

Een variant op ‘het is de schuld van Wilders.’, zegt hij dan…

Zonder de grondstoffen uit landen waar deze vluchtelingen vandaan komen was ons huidige leven hier niet denkbaar. Stel je voor, Frankrijk zat zonder uranium, Rotterdam zonder olie… Zelfs ons voedsel en niet te vergeten “onze” bloemen komen uit die gewesten…

Machtsstructuren zijn kapot gemaakt, Joost heeft weet van allerhande Afrikaanse organisaties, hij constateert een aanhoudende chaos… Wie is daar debet aan, wie schepte daartoe de voorwaarden? Dan zul je op zijn minst terugmoeten naar de 50er jaren van de vorige eeuw, toen zwarten in Afrika ontdekten dat blanken in merendeel ook maar eenvoudige, hardwerkende mensen waren, die uitgebuit werden. Ze ontdekten dat in Europa, Joost. En toen was het hek van de dam. 

Een van de gevolgen, van uitbuiting, plundering en eeuwenlange verachting, de Westerse zetbazen dreigden allen te sneuvelen tijdens de Arabische Lente. Hoe je de geschiedenis volledig kunt verkrachten toont Niemöller vervolgens aan. Wat zou gebeurd zijn, en het kan nog steeds, als die vervloekte moslims eindelijk het eens voor zichzelf mochten uitmaken, zonder buitenlandse interventie, van Nigeria tot Afghanistan en Indonesië toe? Ze werden gesteund i.p.v. horig gemaakt aan het Westen?

Een denkwijze die Niemöller absurd in de oren zal klinken en toch is het de boodschap die voortdurend uitgebazuind wordt vanuit “ons” vrije Westen, ook door Wilders. De consequentie zal zijn dat het dan volledig gedaan is met ons  geprivilegieerde leventje op kosten van anderen. Dat weten fascisten als geen ander. Hitler moest er nog op uittrekken om die status te bereiken, graanschuren en olievelden, de huidige fascisten hoeven slechts voor het behoud te vechten. Figuren als Wilders beseffen dat en zwijgen er als het graf over.

Wat Niemöller in zijn eerste twee puntjes ten beste geeft is de opmaat voor het het meest weerzinwekkende wat ooit aan “humanitaire”, blanke politiek verzonnen is. Het Australisch voorbeeld. Het overtreft vele malen het gruwelijke voorbeeld van Nederland en Frankrijk m.b.t. de joodse vluchtelingen. Een duidelijke boodschap, zegt de man. Terzijde, ik moet nu denken aan de Republikflüchtlingen uit de DDR. Daar was het andersom, die mochten niet weg… Stel je voor, die muur was indertijd niet gebouwd en het Oostblok was leeggestroomd… Maar dat terzijde. Wel zinnig om er eens op terug te komen…

Laat ik me vooral niet kwaad maken over zinnen als deze: Door de hulporganisaties die de migranten blijven voorstellen als arme slachtoffers die onze hulp behoeven, en daarmee meehelpen aan het scheppen van een vertekend beeld van de migranten, in werkelijkheid vooral jonge mannen die hun eigen land hadden moeten opbouwen en nu naar Europa komen om in de criminaliteit te raken, afhankelijk te worden van een uitkering en de islam verder verspreiden.  Of die nu eenmaal over genoeg geld beschikken om de overtocht te wagen.”

Zou Niemöller weten hoeveel “gelukszoekers” vorige eeuw uit Europa vertrokken zijn naar gebieden verovert door de blanke man? Miljoenen Zweden en honderdduizenden Hollanders bijvoorbeeld richting USA… Zullen we al die blanken weer allemaal “Heim ins Reich” halen? De nazaten van die blanken die genocides pleegden in Australië en Amerika? Zijn we toch niet vergeten, mag ik hopen. Ja, ze hebben gefokt als de konijnen… Het waren diezelfde blanken die slaven naar Amerika haalden, dankzij onze slavenhandel. Mogen we daar nog wel aan herinneren? Misschien moet ik i.p.v. “blanken” liever over “christenen” praten, want dat was immers hun “ideologie”. 

De uitsmijter van Niemöller zijn de media. Geen enkel kritisch geluid, zegt ie. Zou de man weten wat kritisch is? Nu zei ik al dat ik de Nederlandse media niet volg, maar dat men er schandelijk te werk gaat is me wel bekend. Beluister dit fraais maar: 20 april. Dit gaat Niemöller kennelijk niet ver genoeg. “Maar  dat hoor je dezer dagen niet in de media”, zegt ie. Wie stopt deze fascist met zijn gore praatjes?

Ter informatie, voor wie het zat is die dagelijkse smurrie aan desinformatie, propaganda en reclame over zich heen te krijgen. Er is een simpele uitweg. Een voorbeeld slechts, vijfmaal per week, iets minder dan een uur. Het is niet teveel gevraagd en je steekt er wat van op… En ga verder op ontdekkingsreis in het buitenlands medialandschap. U zult verrast zijn.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: