Reggae in de Muziekgieterij Maastricht

Affiche


 

PERSBERICHT : M-TOWN MUSIC EVENTS


Stichting M-Town Music Events
presenteert op Pinksterzondag 24 mei hét allereerste reggaefestival van Maastricht: REGGAE HEARTBEAT FESTIVAL! Onder andere Zion Train, Turbulence, Rude Rich & The High Notes, Jah Youth the Roots Ambassador en Ras Demo prijken op het affiche. Kaarten kosten in de voorverkoop 17 euro (excl. servicekosten) en zijn verkrijgbaar via de website van de Muziekgieterij. Aan de deur kosten de kaarten 20 euro. Het festival wordt georganiseerd in samenwerking metReggae Geel en de Muziekgieterij.

Zion Train vierde vorig jaar dat het al 25 jaar lang de onvervalste dub/dance pionier is! In 1989 richtte DJ/bassist/producer Neil Perch de multiculturele band op. In de sfeer van grootmeesters als Jah Shaka en Lee ‘Scratch’ Perry ontwikkelde Zion Train een eigen herkenbare sound en is de band een begrip geworden in het clubcircuit en op de grote festivals. Dankzij hun mix van reggae, dub en electronica hebben ze wereldwijd een klasse live-reputatie opgebouwd en staan ze garant voor een stomend dub/roots feestje.

Het talent van de Jamaicaanse reggae artiest Turbulence werd in 1999 ontdekt door producer Fatis Burrell. Sindsdien heeft hij zijn naam gevestigd met albums als “I Believe”, “Triumphantly”, “Words Of Solomon”, “Hail The King” en “Notorious – The Album” met daarop zijn grote hit “Notorious”. Zijn nummer “Blood Dem Out” was onderdeel van de soundtrack van de film “Show & Prove” en zelf maakte hij zijn opwachting in de bekroonde documentaire “Rise Up” en in een aflevering van de BBC serie “Storyville”. Turbulence zal optreden met deJahvolution Band.

Rude Rich & The High Notes behoeven eigenlijk geen introductie. Al vele jaren zijn zij wereldwijd geliefd om hun authentieke ska, rocksteady & early reggae, met de vetste sound.  In 2013 is de bezetting van de band veranderd, maar hiermee is de originele Rude Rich sound niet verloren gegaan. Met het nieuwe Rude Rich concept blijft de ’60s en ’70s reggae hoog in het vaandel staan en tillen ze dit naar een hoger niveau.

Uit London komt de roots & culture sound van Jah Youth the Roots Ambassador, dat al sinds 1975 roots reggae promoot en zowel in de clubs en op festivals een graag geziene gast is, omdat de Jah Youth Family altijd energie en enthousiasme uitstraalt die ze moeiteloos op het publiek weten over te brengen. Jah Youth laat zich vergezellen door Prince Liv I Jah, Lioness Fonts en Empress Uminawa.

Eveneens afkomstig uit London is de Massive International Showcase, dat zal aantreden met Ras Demo en Ras Sherby. Ras Demo (ook bekend als Demolition Man) is een veelzijdige artiest die met verschillende producers gewerkt heeft en ook zelf het produktie-werk niet uit de weg gaat. Recentelijk heeft hij zijn “My Thoughts EP” uitgebracht. Ras Sherby is minder bekend bij het grote publiek, maar daarom niet minder interessant. Zijn eerste optreden in Europa is iets om naar uit te kijken, zeker voor diegenen die fan zijn van reggae artiesten die zingen in de stijl van Garnet Silk.   

Met Steve Hendrix en het duo Samirah & Miryel is er tevens aandacht voor lokaal talent. Zij worden tijdens hun optreden begeleid door de4Ward Band.

Naast deze artiesten is er op de festivaldag ook aandacht voor de Belgische Dub/Reggae scene middels de Nederlandse première van de documentaire “Beldub”. Het Giraffe Soundsystem met hun zelfgebouwde speakerset, een demonstratie Rasta schilderen van Ras Elijah Nicholas, kraampjes en lekker Jamaicaans eten maken eveneens onderdeel uit van het programma.

Reggae Heartbeat Festival – Muziekgieterij, Maastricht

Facebookpagina

 

 

Schermafdruk 2015-05-03 21.47.23


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.