De klok en de klepel

Edward Hopper – Drugstore, 1927

Vandaag circuleert een pracht bericht op Twitter, wat eens te meer duidelijk maakt waarvoor propagandisten als Afshin Ellian zich al jaren inzetten. Als ware landverrader dient hij belangen die de onze niet zijn, hier Amerikaanse. Hun belangen worden tot de onze verklaard onder de dekmantel van garant voor de vrijheid. Lees zijn stukjes van de afgelopen jaren nog maar eens door, die uit de NRC met name. Ellian is het niet te doen om informatie aan te reiken en te analyseren, hij huldigt de cirkelredenering als lege huls, het is zo, omdat het zo is, ik zeg het toch?

Een bekend commentator op de radio voor de AVRO microfoon was en blijft het schoolvoorbeeld van deze praktijk. Dezer dagen werd iemand met hem vergeleken, dan sta je er meteen gekleurd op.De mening van vrijheidsuiting via wltrrr, de gbj van krapuul, als u mij de aardigheid permitteert

 


Zuilen en hokjesgeest met de vrijplaats die columnisten gegeven wordt. Alles kan en kon rondgebazuind worden als het maar een bepaald doel diende. Het is een wezenstrek van de Nederlandse journalistiek. Verantwoording afleggen, achtergronden en bronnen verklaren en duiden hoort niet tot hun habitus. Voorop staat bij de geslepen personen met een dubbele agenda het verdacht maken van de tegenstander, om hem of haar onmogelijk te maken. Dit verklaart waarom het alsmaar over personen gaat ook op internet, het is een cultuur geworden, een cultuur van desinformatie.

Gevolg, je hoort tot een clan of je wordt verstoten. Steeds kien zijn op wie hoort bij ons, wie niet. Geen discussie, zeker niet intern binnen hetzelfde medium, dat is een gebod, anders ben je een nestbevuiler. Meeliften is een ander kenmerk en komt door Twitter tot volle bloei. Men heeft de klok horen luiden en dat is al meer dan voldoende. In koor wordt meegeklepeld en dat is dan zo ongeveer. De Geest vandaag weer i.v.m. Ellian. Zie wat die kerel te melden heeft… Hij gaat niet in op het werkelijk relevante in dat stuk van Ellian, klokkenluider versus landverrader. Nee… Maar gebruikt een andere site om… Luiheid is des duivels oorkussen of kan die man niet beter? Het nut van dit al?Het origineel valt steeds te prefereren boven namaak, zeker als die van een inferieure kwaliteit is…


Uitgelichte afbeelding: Edward Hopper – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.