Een kat in het nauw?
Tibaert staat voor kater. Niet alleen bij Reintje, maar ook voor onze dierbare kat. Hij heerste over de hele omgeving, liet zich niet in het nauw brengen. Honden waren doodsbenauwd voor hem. Open, frank en vrij ging hij de strijd aan als het moest. De sporen ervan droeg hij. Belagers zullen het weten, laffe mormels wel op de eerste plaats was zijn devies. 

De naam die ik voor mijn account gekozen heb is dus geen toevallige. Zie het als hommage aan een karaktervolle kat. Zijn metgezel werd later een lieve lapjespoes, Filou, een beestje dat steeds in mijn nabijheid was. Ook zij is niet meer. Nu is er een echt dametje in huis, zeer aaibaar en lief. 

Met katten ben ik groot geworden. Ze waren er gewoon, nu neemt onze poes een centrale plaats in. We worden oud…

Er wordt wel eens gezegd dat er honden- en kattenmensen zijn. Ik denk dat je onderscheid moet maken tussen mensen die het dier in hun wezen laten en mensen die menen een beest te moeten temmen, hen hun karakter ontnemen. Dat laatste zal meer het geval zijn bij hondenbezitters. Katten laten zich nauwelijks dresseren, zij hebben meer gevoel voor eigenwaarde. 

Katten stonden hier in het christelijke westen overigens lange tijd bekend als brenger van onheil, niet zoveel anders dan ratten dus. Het zal toen, zeker ten tijde van de heksenprocessen hier in de protestantse dreven, gewemeld hebben van valse katten. Geen wonder, elk dier kun je vals maken, in het nauw brengen, opjagen, ook een kat. Alhoewel, van Tibaert kon ik me het niet voorstellen. Hij liet zich niet meppen, maar was zijn belagers voor. Die dropen af, tot grote herdershonden toe. Eigenlijk vergaat het ook zo bij de Tibaert op internet, die zich niet voor niets siert met een haan als wapen. 

Enfin, u weet nu waar u aan toe bent bij Tibaert. Niet aaibaar, wel waakzaam. Superlatieven kan hij missen als kiespijn, hem opjagen en in het nauw drijven zal niet lukken. Slechts met valse en achterbakse methodes zal hij de arena moeten verlaten, net als zijn koning…Cecile, de oorspronkelijke video blijkt verdwenen, deze dient ter vervanging.Voor ik het vergeet te zeggen. Dieren zijn altijd eerlijk. Mensen bedienen zich vaak van oneigenlijke middelen, dat maakt hen zo onbetrouwbaar.


Uitgelichte foto: Tibaert

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.