Lachen tot het lachen je vergaat

Radical Graffiti
Een beoogd minister met dubbele nationaliteit die in Nederland geen belasting betaalt dat kan niet, dat mag niet en dient uitgezocht. Huib Riethof, historicus door scholing, gaat dit haarfijn uitpluizen. We komen alles te weten over mans familiewapen en domicilie. Op de taal van die minister in spé is nogal wat aan te merken, volgens Riethof. 

Een dergelijke kanttekening van hem frappeert me, want zijn taalgebruik, zijn manier van formuleren, zijn manier om iets uit te drukken zijn nu ook niet je dat. Z’n beproefd stijlmiddel heet humor, waarvan slechts hij de humor inziet. Over deze man heeft Riethof het, ik laat enkele van de tweets m.b.t. hem zien. De TL staat hier en dan ziet u vanzelf wel de RT’s en de reacties, m.n. die van kameraad André.


 


Het nut van dit soort activiteiten? Voor mij maken ze eens te meer duidelijk hoe lieden als Huib en André te werk gaan. De snuffelmethode zou ik het willen noemen, sterk verwant aan de knuffelmethode, ze vormt er de keerzijde van. Of je knuffelt iemand bijna letterlijk dood, zie Wilders met de joden, Huib en André met liederlijke taal uitslaande dames die ze eerlijk en goed vinden, of je snuffelt in iemands verleden om het knuffelen een schijn te geven van oprechtheid. Om te kunnen zeggen, ik dien de juiste zaak, de politiek correcte, de enige ware.

Op Twitter en via weblogs kunnen ze gloriëren, deze lieden. Net als Wilders overigens. Probeer geen antwoord van ze te krijgen dan geven ze niet thuis. Het wonderlijke van dit al is dat juist deze mensen van links tot rechts de meeste steun genieten. Over een karaktermoord meer of minder liggen ze niet wakker. Juist dan hebben ze de grootste pret, zoals Riethof met Samsom. Hij noemt dat ontspannen een grapje maken. 


 


Gevaarlijke mensen vind ik het die wegkijken, die niet willen waarnemen en niets willen begrijpen. Wat kreten slaken in algemene zin als het niet te na komt is makkelijk zat. Ergens samen met wederzijds respect over van gedachte wisselen is van een andere orde.

Snuffelaars die over stalken reppen wekken bij mij de lachlust op…


Wat een geluk dat ik nog niet dement ben en ook niet aan het dementeren ben. Zou die man zich realiseren wat het voor de naasten van zo iemand betekent? Ach, dit soort mensen die anderen kwalen en vreselijke ziektes toedichten of toewensen deugen niet. Ze zijn o zo bang voor een démasqué en zijn voortdurend bezig met een vlucht naar voren onderwijl een spoor van vernietiging achterlatend. Dit zal hen niet deren, ze zijn per definitie meer bezorgd om hun eigen blazoen schoon te houden dan dat ze ook maar iets willen begrijpen van iemand die z’n nek durft uit te steken en niet met de stroom mee zwemt. Juist ja, dode vissen zwemmen met de stroom mee. 

Ach ja, wie het laatst lacht lacht het best, dat zou ik bijna vergeten te zeggen… Toch een begin van Alzheimer? Vraag het even aan Sjaakie, Geesje, Eveline en al die anderen, André… Heb je Sjon nog gesproken? Hij woont in jouw omgeving. Toch handig die copieën van tweets. een belangrijke bron voor historici, sociaal-onderzoekers, juristen en ga zo maar door… Vind je niet?

Een uurtje later dan het bovenstaande nog even dit…

Ik parafraseer: 

Het is niet de eerste maal dat over Tibaert geruchten worden verspreid door één medium en dat die daarna massaal worden overgenomen om vervolgens als ‘feiten’ te worden gebruikt in commentaren en analyse. 

Naar aanleiding van de reproductie van een gedeelte uit een bericht op een andere site. Ja we leven in een tijd van reproductie. Walter Benjamin schreef er al tachtig jaar geleden over, en juist en niet toevallig werd in deze glorierijke periode van het fascisme een internationaal geldend “copyright” geregeld voor de film- en grammofoonplatenindustrie in Italië, dankzij de volle steun van president Roosevelt. 

Nog even een tweet waarop geen  auteursrecht rust, eentje verwijzend naar dat geparafraseerde bericht:


 


Een moddercampagne, die al jaren voortduurt, richting Tibaert. Daar is geen woord van gelogen…

En zie, wederom een vreemdsoortige mededeling. Zou ze een reactie zijn op “Sjon”, een screenshot dat ik meestuurde met de link van dat bericht op Twitter? 


 


Even later werd dit getoond:


 


Heeft de man het over Tibaert? Dan wordt het zeer fraai. Ik kan bijna van ongeduld niet wachten op het vervolg van deze vlucht naar voren van deze Krapuul redacteur. Eens zal hij toch met de billen bloot moeten…

Een kleine update ‘s anderendaags. Om steeds weer nieuwe berichten te maken is wat omslachtig en deze tweets sluiten mooi aan bij het bovenstaande. 


 

 


Die screenshots, wat zou het gepeupel die graag doen laten verdwijnen. Justitie zal voor hen zeker niet baten, dan komt nog veel meer aan het licht. Hopelijk ook alle DM’s…
 
Uitgelichte foto: Radical Graffiti – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.