De vrije media

Anti-Semitism in America


 

A Stark Vision of Evil

De vrije pers heeft zich meester gemaakt van het Witte Huis. De volgende ronde van de “Clash of/on Civilizations” kan nu plaatsvinden. Geen WO III zal het zijn, nee, zeer precies en effectief zal ausgemerzt worden hetgeen niet onder onze “beschaving” valt. Voorwaarden zullen geschapen worden en de nazi’s zullen achteraf genoegdoening krijgen voor hun heroïsche daden. 

Er is toch Israël zei u? Wacht maar af, de Shoah was ingefluisterd door de Palestijnen, wist de huidige premier van dat land al te vertellen, en fascisten bezoeken en masse Yad Vashem. Binnenkort komt Le Pen op bezoek, Wilders was er ongetwijfeld vaker. Strache werd zelfs uitgenodigd. Het laat zich aanzien dat het groot feest is onder de antisemieten. Heb ik het niet gezegd? De rest van het verhaal is bekend. 


Zoals gezegd, de vrije pers heeft gezegevierd en we zullen het weten.Een zich zo noemende “vrije” pers verdedigt joods-christelijke waarden. Strikt genomen is het dan zo dat alleen zij, die in de joods-christelijke God geloven recht van spreken hebben. Zeer eigenaardig. Het kan toch niet zijn dat zij religie verwerpen en tezelfdertijd alles wat die religie vertegenwoordigt aanhangen, verdedigen als het enige ware dat telt? Toch getuigen hun geschriften op een welhaast perverse manier hiervan. Een voorbeeld.


 


Bush jr versprak zich kort na 9/11 door op te roepen tot een nieuwe kruistocht. Dat was een politieke blunder, maar daardoor werd meteen duidelijk dat de nieuwe doctrine “Clash of Civilizations” in werking was getreden. Het gat dat was ontstaan door het wegvallen van het Ijzeren Gordijn moest opgevuld worden. 9/11 kwam als geroepen, toeval of niet, dat zullen pas latere generaties weten. Wel weten we dat als nieuwe kruistocht de “War on Terror” werd uitgeroepen, waarmee men tot in lengte van dagen kan doorgaan. Het militair-industrieel complex is veiliggesteld. Amerika en haar vazallen, pardon bondgenoten, kunnen vrij ademen.

Deze vrijheidsideologie moet verkocht worden, moet onder het mom van vrije pers gesleten worden, immers onze vrijheid wordt bedreigd. Welke, vraag ik me af. De plundering van onze planeet en de vernietiging van mens en cultuur? Zijn dat die zo veel bezongen joods-christelijke waarden? 

Duidelijk wordt wel dat juist die geloofde vrijheid het loodje legt. Het primaat ligt niet meer bij de politiek, de meningsvorming wordt bepaald door de alom aanwezige media als nooit tevoren, banken bepalen het financiële wel en wee van staten. Democratie wordt steeds meer een farce. De daarin optredende poppetjes spelen het spel mee, niet verwonderlijk het brengt aanzien en bezit mee. Macht, daadwerkelijke macht hebben ze niet meer. Onthutsend toch als je Rutte bezig ziet. Zijn marges zijn nog kleiner dan die van Den Uyl indertijd, maar hij zal het niet toegeven, omdat hij dienstig is aan bepaalde belangen. Met een woord, het kapitaal.

Maps on the Web

Zo ook Obama, Hollande of wie ook. Maar het schimmenspel dient opgevoerd te worden, immers we hebben een democratie. Het volk voelt dat, voelt zich machteloos en uitgeleverd. Hun wordt door de “vrije” pers zeker niet duidelijk gemaakt hoe de vork in de steel zit. De werkelijke informatie komt slechts bij een kleine minderheid aan die ze kan plaatsen en interpreteren, dat is de gewone man niet gegeven. Gevolg, er wordt ingespeeld op sentimenten, er wordt gemanipuleerd bij het leven en het volk trapt erin, denkt de waarheid te horen. Dat juist die waarheid of beter waar ze voor staat, juist de oorzaak van de ellende is, zal niet tot hen doordringen.

De mensen die momenteel de rampen in Syrië ontvluchten worden niet als lotgenoten gezien maar als indringers, zelfs als potentieel gevaarlijke. 

Rustig kun je stellen dat die zogenaamde vrije media vele malen doeltreffender en belangrijker zijn dan het politieke discours ooit was. Zonder hadden we nauwelijks iets van Wilders vernomen. Nu, dankzij het sturen van de meningsvorming is hij een factor van belang geworden, ogenschijnlijk als vertegenwoordiger van de mensen die zich om de een of andere reden bedreigd en verdrukt voelen, maar feitelijk is hij een van de belangrijke pionnen voor het behoud van machtsbelangen horig aan kapitaal en militair. 

Ook de vluchtelingen zijn mede slachtoffer van deze heilloze ontwikkeling. Namen dat nu maar eens de volgelingen van Wilders waar, dan kon gewerkt worden aan een andere en zeker betere toekomst voor onze kinderen.

Doe u zelf eens een plezier en luister naar dit radioprogramma. Het is in Duits, maar u verstaat het best. Tussen haakjes, een goede buur is beter dan een verre vriend. En buren wil je toch wel verstaan en begrijpen?


Nein, wir haben uns wohl noch keinen richtigen Begriff gemacht – von den Menschen anderer Kontinente, die in großer Zahl nach und inzwischen auch quer durch Europa unterwegs sind. Sonst würde es uns nicht so schwer fallen, das richtige Wort für sie zu finden und für das, was sie tun. Nennen wir sie “Flüchtlinge” oder “illegale Einwanderer”? Nehmen wir Zuflucht zu einem fragwürdigen Bild, indem wir von “Flüchtlingsströmen” sprechen? Bemühen wir einen fragwürdigen Vergleich, indem wir uns auf den Begriff der “Völkerwanderung” besinnen? Mancher Begriff, so treffend er sein mag, weckt die falschen Assoziationen, und was politisch korrekt ist, kann haarscharf an der Wahrheit vorbeigehen. Oft verschleiern Begriffe das eine, um das andere zu suggerieren. Und doch ist das Ringen um Begriffe mehr als ein Streit um Worte. Denn Begriffe taugen zum Begreifen. Und können damit ein notwendiger erster Schritt sein, um das, was sie beschreiben, in den Griff zu bekommen.

Quelle:© hr, 18.09.2015


Zo hoort dus een bijdrage aan meningsvorming te zijn. Vele invalshoeken. Daarnaast is het programma ook telkens weer plezierig om naar te luisteren, steeds verrassend. 

Helaas is dit programma na enkele maanden niet meer beschikbaar. De toelichtende tekst heb ik laten staan omdat deze voor zich spreekt. Het programma “Der Tag” is dagelijks rechtstreeks te beluisteren op hr2 om 18.05u.


Update februari 2017
Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.