U leidt een stad vol schorremorrie, Burgemeester

Jacques Malignon


 

Jan Blommaert 

 


Burgemeester, waarde Bart, ik moet me nogmaals tot mij richten. Want ik maak me nog grotere zorgen dan een half jaar terug, toen ik U schreef over de idiote maatregel om in onze stad een detachement paracommando’s te laten patrouilleren. Antwerpen was immers, volgens U, hét terreurdoelwit van Europa, en wie dat niet snapte was gek, dom en links. Enkele honderdduizenden Euro’s later lopen die soldaten nog steeds twee aan twee te slaapwandelen doorheen de Joodse wijken; de rechtse fractie van de Joodse gemeenschap is daardoor niet beeindruckt: ze vroegen al om een wet die Joden toelaat wapens te dragen, en ze kondigde al een emigratie naar Israël aan. U bedacht na rijp beraad een remedie: oorlogswapens voor de Antwerpse politie, van het type waarmee men vanop een kilometer ver een grizzlybeer doormidden schiet. We zullen zien of dat de Joodse gemoederen bedaart.

Ik denk dat U ziek bent, en dat al een hele tijd bent. Ik schrijf U dus uit compassie, niet als therapeut maar als mens.

Tijdens de Raadszitting van afgelopen maandag werd U door de oppositie aangevallen op dat idee van de oorlogswapens. U verloor Uw spreekwoordelijke poise en schreeuwde: “in welke wereld leven jullie?” Die vraag zette me spontaan aan het denken: in welke wereld leeft U? Na enkele dagen denk ik dat ik het antwoord ken.


Lees verder: De wereld is AntwerpenUitgelichte foto: © Jacques Malignon – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.