Hoe gaan we respectvol met elkaar om?

· cultuur, ideologie
Auteurs

Via internet wordt een open brief verspreid die grote aandacht verdient. Ze is gericht aan Wilders en afkomstig uit De Nieuwsbode Zeist. Het begin en het einde van deze brief neem ik hier over in vertrouwen op toestemming van de redactie/uitgever en schrijfster van de brief.Open brief aan meneer Wilders

Zeist – Een alleenstaande moeder van 2 puberzonen maakt zich zorgen. Ze woont in Zeist. Haar zorgen schreef ze op. Die brief stuurde ze naar Geert Wilders. Daarnaast wil ze op zoveel mogelijk plekken aandacht vragen voor haar brief. Hieronder vindt u de brief.


Geachte meneer Wilders.

Zeist 14 oktober 2015

U ontvangt veel brieven van ongeruste mensen die zich zorgen maken en angstig zijn.
Zou u mijn brief ook serieus willen nemen., want ook ik ben zeer ongerust.
Een aantal jaren heb ik gewerkt in West Afrika. Ik heb daar een fantastische tijd gehad.
Gastvrijheid staat daar boven alles. Ondanks dat 90 % van de bevolking moslim is, heb ik mij daar als (in eerste instantie) alleenstaande vrouw, nooit bedreigd of angstig gevoeld.
De gemeenschap is hecht . Mensen zorgen voor elkaar. Ik heb daar veel respect en waardering voor.
Ik heb daar de vader van mijn kinderen leren kennen. Mijn kinderen zijn in Nederland geboren en hebben de Nederlandse nationaliteit.

(…)

 

 Inquisition Scene
Eugenio Lucas y Padilla – 1851

 

Uiteraard mag u ook deze brief voorlezen in de Tweede Kamer. Ik ga er vanuit dat u als volksvertegenwoordiger niet alleen brieven voorleest die koren op uw ideologische molen zijn. Ik stel het op prijs om open te staan voor de wijze raad van uw collega’s, echt naar hen te luisteren en hun vragen niet vanuit uw onderbuik maar vanuit uw hart respectvol te beantwoorden.

Met vriendelijke groet
Marion.Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: