Wat te doen met perverse idioterie?

Chris Marker: La Jetée
Wie weet een antwoord? Grootmeester in het verspreiden van smaad en haat is Wilders. Zijn islam = fascisme is nog steeds onovertroffen. Ongestoord tot heden mag deze fascist een hetze voeren. Z’n volgelingen gaan helemaal uit hun dak. Hoe minder kennis van de geschiedenis, van religie, van politiek, van economie, des te grotesker zijn hun kreten. 

Nogmaals eentje, zomaar. De inquisitie is inmiddels ook de schuld van de moslims, zoals u ziet. Of ze stelde niets voor, zoals ik weer bij een andere Wilders adept las. Waarom horen we van die lui nooit iets over Indië en de Kongo in de koloniale tijd? Daar werd volop gemissioneerd, in de Kongo werden zelfs de missionarissen vooruit gezonden om de “inboorlingen” rijp te maken voor de onderdrukking die hen te wachten stond. Heel recent allemaal. 

Op deze wijze kun je eindeloos doorgaan. Zouden we dezelfde maatstaven aanleggen als Wilders en Bosma bij hun berichtgeving over de islamitische wereld doen met de consequenties die ze aan hun propaganda verbinden, dan zouden op die basis alle blanken meteen uitgeroeid dienen te worden. 


 


Het geheel blijkt op een hoax te rusten, die al jaren in omloop is.


Mensen die dergelijke berichten posten doen dit uitdrukkelijk vanuit het motief angst en haat te verspreiden om de geesten rijp te maken tot het voeren van oorlog, tot vernietiging van mensen die ze als minderwaardig beschouwen en als gevaarlijk, als barbaren afschilderen. Ze beroepen zich daarbij op joods-christelijke waarden, dezelfde die in de Kongo in de praktijk werden gebracht, bij de uitroeiing van de indianen en bij de slavenhandel. Daar mag niet aan herinnerd worden. Stel je voor, herstelbetalingen, dat zou het failliet van het Westen betekenen. Ondertussen wordt op dezelfde voet verder gehandeld als voorheen. Vroeg of laat zal de rekening gepresenteerd worden voor al deze wandaden begaan onder de banier van vrijheid en mensenrechten. Een historische wetmatigheid.

Laten we ondertussen warhoofden en regelrechte fascisten maar rustig hun gangetje gaan of zetten we ons daartegen te weer? 


 Nog een vraag die bij me opkomt. Kunnen personen aangeklaagd worden indien ze bewust gebruik maken van het verspreiden van aantoonbare desinformatie en fake-news? In dat geval is het een ingecalculeerde vorm van bedrog die op elk ander terrein in het maatschappelijk verkeer kan leiden tot strafvervolging. Denk aan de reclame, maar ook aan smaad en laster.
 
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.