Mislukt land

· blogscène, justitie
Auteurs

Mislukt? In historische zin is het ’t meest geslaagde land ter wereld, kunstmatig geschapen door haar bewoners, rijkdom vergaard door roof en plundering. Ideologisch onderbouwd door een welhaast ideale symbiose tussen religie en kapitaal. Voorrijder in Europa na de Tweede Wereldoorlog, toen Kolen en Staal en Mansholt, nu de EU met grenzen alsof ze nooit zijn weggeweest. Steeds optimaal profiterend van de gegeven omstandigheden. Nee mislukt is dit land niet binnen de heersende wereldorde.

wltrrr

brievenbussenNederland is een mislukt land. Uit talloze wikileaks-documenten blijkt dat Nederland “notoire dwarsligger” (FD) is als het gaat om internationale aanpak van belastingontwijking of -ontduiking. Er wordt voor de Bühne vaak gedaan alsof men alles in het werk zet om zulke praktijken aan te pakken. Achter de schermen doet men het tegenovergestelde. Nederlandse consulaten en ambassades hebben een foldertje in talloze talen om buitenlandse bedrijven en particulieren naar het fiscale paradijs Nederland te lokken. Maar een vluchteling die geen Nederlands spreekt, die mag hier niet zijn, want dat blijkt uit opiniepeilingen en die tellen tegenwoordig meer dan wat dan ook.

Dat ook hier de armen de rijken moeten betalen maakt Nederland natuurlijk geen uitzondering. Het verschil met andere landen is dat Nederland een rijk land is dat doet alsof alles koek en ei is, waar corruptie niet bestaat en iedereen tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet zat. Je kunt…

View original post 265 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: