Iemand die weet te overtuigen…

Zug in die Freiheit
En geen kennis wil nemen van. Nemen we als voorbeeld de ontwikkeling die leidde tot de val van de Muur. Vluchtelingen in Praag. Een documentaire vanavond uitgezonden op Arte. Een week lang nog te zien via internet, Thierry.

Een volgend maal over Praag ’68, de Hongaarse Opstand en hoe Walter Ulbricht aan de macht bleef in de DDR. Afgesproken? Of moeten we het hebben over de domino-theorie? Over de achtertuin van de USA? Zeg het maar, Thierry. Anders moet je je brutale mond houden. Weet je, ik herhaal het nog maar eens, wie niet over kapitalisme wil spreken moet over fascisme zwijgen. Tot kapitalisme reken ik ook vormen van staatskapitalisme, het is maar dat je het weet.


Thierry Baudet. Hij weet te informeren door verwarring te scheppen en feiten te negeren. Wat lezen we verder in dat artikel dat hem zo te pas komt?

On an historic night last Thursday an overwhelming 61.1% of Dutch voters rejected the Ukraine land grab plot, which aims to bring Kiev into the EU’s sphere of influence.

Over het debat in de Tweede Kamer vernemen we:

“The people have spoken. The people were clear. The people said No.”

Aan het woord Wilders, de Leider van het Volk. Bijgevallen wordt hij, en dat verdient steeds weer herhaald te worden, om de geschiedenis recht te doen als we ooit het stadium bereiken van “Een Volk, een Leider”:

Sybrand Buma, of the centre-right Christian Democrats, blasted: “Real people went to real polling stations to really say No.”

“I find it dramatic, but we can’t say in hindsight ‘it’s disappointing, we are going to do what we want.’”

Buma, wiens voorganger de koers uitzette tot sloop van de EU. We hadden er geen profijt meer van, we moesten eindelijk gaan dokken. Balkenende is de naam van deze politicus, een Bataaf in hart en nieren.

His left-wing Green colleague Rik Grashoff added: “I don’t envy the prime minister, but he is going to have to negotiate in Brussels with the position that the Netherlands has withdrawn its support for the treaty.”

And Eurosceptic opposition MP Marianne Thieme said Rutte is trying to fool No voters that some renegotiation of the treaty is what they wanted.

She said: “The citizen should be taken seriously. In this debate, the prime minister is feeding the public distrust in politics.” 

Een fraai stel, al bij al.

Baudet houdt er terdege rekening mee dat ons, “het”, volk goed opgeleid is. Hij beklemtoont het zelfs. Dat volk heeft dan ook aan een enkel woord genoeg om te weten hoe de vork in de steel zit. Af en toe het geheugen opfrissen kan geen kwaad, een helder artikel van maanden geleden blijft een helder en o zo informatief artikel. Je hoeft er niets meer aan toe te voegen. 

Alom worden de inspanningen van deze intellectueel dan ook in hoge mate gewaardeerd:

 

bij lezing: is als een speedboat die tussen de mammoettankers van gevestigde media scheurt
 
 
Interessante bijeenkomst bijgewoond over (lokale) economie en politiek. Met onder andere een overtuigende lezing van .
 
 
vanavond naar interessante lezing met o.a. geweest
 
 
Luister sinds lange tijd weer eens naar . Item over . Mijn god wat een gekleurde “journalistiek”.

 


Baudet RT dergelijke berichten met volle instemming, zoals deze:

 

19 u19 uur geleden

Erik de Vlieger heeft geretweet Frans Timmermans

Malle Henkie laat weer eens een scheet van andermans geld.

 
Erik de Vlieger heeft toegevoegd,


En voegt eraan toe:

 

17 u17 uur geleden

Thierry Baudet heeft geretweet Frans Timmermans
We don’t want you spending our money, mr. Timmermans. Sorry.
 
Thierry Baudet heeft toegevoegd,


U merkt het, Balkenende is in zijn missie geslaagd, de VOC mentaliteit. Roof en plundering, zonder onze handen vuil te maken betekent dat. Ze zit in de Bataafse genen verankerd tot heil van het volk en tot verdoemenis van hen die er niet toebehoren. 

Heb je zelf nog iets te melden, Baudet? Of bevalt het wel om lippendienst te bewijzen aan fascisten? Ben je er zelf eentje? Ik vrees van wel…


Hij schaamt zich er niet voor. Enkele maanden later:

 

Interview met de first lady van Syrië. Onze elites willen dit regime koste wat kost vervangen door totale chaos.

 

Retweets 36

vind-ik-leuks 27


 Update januari 2017
Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.