Geen randverschijnsel?

Robert Häusser – Wagen mit Kohl, 1940 
Je gaat je achter de oren krabben. Nijmegen, Den Bosch, Oss, Helmond, Eindhoven en het aangrenzende rivierenland. Heerst in die regio een politiek-sociaal klimaat dat open staat en gevoelig is voor fascisme, xenofobie, antisemitisme, racisme? Afgaande op eigen ervaringen in die regio gekoppeld aan wat ik zoal de afgelopen jaren heb meegemaakt op internet zou je het bijna gaan veronderstellen.

Een grappige noot in dit geval. Na afloop van de rechtszitting tegen Herman F.  twee maanden geleden in Den Bosch ben ik met een vriendin wezen eten in Ravenstein. De verdachte kwam uit Oss, maar was niet komen opdagen. Deze week kwam onderstaand persbericht bij me binnen. Het voorval is allerminst grappig. Via de berichten die de afgelopen jaren op mijn weblogs zijn verschenen vallen vele verbanden te leggen. NVU, pedofilie, filo- en antisemitisme, fascisme… Iets voor later.


Extreem rechts marcheert ‘For Palestine’Schermafdruk 2016-07-29 17.38.00

Afgelopen zondag marcheerden 15 man van de extreemrechtse RVF Landstorm Nederland door Ravenstein, voor `vrijheid voor Palestina’. In Engeland staat RVF voor de neonazistische club Racial Volunteer Force. De mannen van RVF Landstorm Nederland droegen een vlag mee van het Anti-Zionist Front (AZF), een andere extreemrechtse club, met de tekst “freedom for Palestine”.

Het AZF is niet alleen tegen Israel, maar ook tegen Joden. Op een van de vlaggen van het AZF die online te vinden zijn, staat een hakenkruis in hun vlag. Dat is dus antisemitisme vermomd als anti-zionisme.

Ophitsing

RVF Landstorm hitst ook op tegen `zionisten’. Zij staan voor de “totale vernietiging van de zionistische entiteit”, niet alleen in Israel maar wereldwijd: “Bestrijd wereldzionisme met alle noodzakelijke middelen” valt te lezen op hun website. In hun haat tegen zionisme verbinden zij zich aan de Palestijnse kwestie. Ten slotte slaan zij een brug naar alle andere andere anti-zionistische organisaties, die zij actief zeggen te steunen.

Geldinzameling voor SS-ers

RVF Landstorm is een afsplitising van de Nederlandse Volk-Unie (NVU) . De actie van zondag werd ondersteund door een lokale nazikroeg, De Nationalist.

Vorig jaar werd in dezelfde `Nazikroeg’ in de gemeente Oss (Ravenstijn) geld ingezameld voor de herdenking van dode SS’ers. In een bericht op Facebook schreef de uitbater dat er een pot voor giften zal staan voor een bloemstuk om “gevallen Duitse kameraden te eren”. Die inzameling heeft geleid tot meerdere bloemenleggingen bij graven van Waffen-SS’ers en collaborateurs.


bron: CIDI
Uitgelichte afbeelding: Robert Häusser – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.