Natuurlijke charme. Een foto…

Enkele malen per dag stuurde ik een update door van mijn blogspot. Standaard voegde ik er een foto bij voor de herkenbaarheid. Deze:


 

Schermafdruk 2016-08-03 00.44.38

 

Deze foto vormt voor mij een zeldzaam voorbeeld hoe vele zaken kunnen samenvallen die je zou willen uitdrukken. Cultuur, feminisme, leefomstandigheden, vreemdelingenhaat, maar ook pure schoonheid en goedheid. Vanzelfsprekende moederliefde… Stilte en rust… Reinheid… Bedachtzaamheid, werkelijke beschaving.

Je kunt proberen die foto te ontleden, toch kom je steeds weer bij die vrouw uit, een met haar kind. Bekijk die oogjes eens! Voor mij is deze foto het hoopvolle symbool dat we als mensheid nog niet verloren zijn. Er is niet veel voor nodig om waarachtig mens te zijn.

Voor mij frapperend is dat juist een aantal vrouwen die ik in negatieve zin heb leren kennen op internet bij mij overkomen als niet aantrekkelijk, lelijk zelfs. Natuurlijke charme ontbreekt hen. Het zijn vrouwen die zich a.h.w. aan je opdringen, vol eigendunk en grof gebekt. Narcistische trekken zijn hun beslist niet vreemd, ze poseren steeds en wisselen graag van avatar. Toch iets om meer op te letten in de toekomst.

Om de stilte, de verstilling die bij het bekijken van de foto past te doorbreken nu muziek…
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.