We zijn beschaafd

Ut Wiecker Tribbenaol “Dit herinnert ons aan de Tweede Wereldoorlog”, aldus Wesly.
“Het regime van Hitler begon met een verbod op ritueel slachten en eindigde met de gaskamers.” Graus mag best tegen ritueel slachten zijn, maar zeggen dat Joden van hun godsdienst mogen martelen, is beledigend, aldus Wesly. Bij de Algemene Beschouwingen kwam het ritueel slachten weer aan de orde. Wilders draaide zijn rondje, herhaalde de kretologie dat het hem om dierenwelzijn te doen is en weg was het thema. Toch koerst ook hier Wilders op de nazi-ideologie, met de joden uiteraard, zoals Wesly aangaf, maar ook m.b.t. het dierenwelzijn via het Tierschutzgesetz  uit 1933.

Fantastisch hoe we dieren gebruiken, misbruiken en afslachten. Daar keken de nazi’s niet van op, Wilders en z’n holmaatje Graus eveneens niet. De vleesconsumptie moet door blijven gaan, het teken bij uitstek dat we tot de welvarenden behoren, de superieuren. Daar zorgt de vleesindustrie voor en de landbouw in armere landen levert het veevoeder. Bij het ritueel slachten wordt nog een directe relatie duidelijk tussen opofferen van leven om te kunnen overleven. Dat stadium zijn we ontgroeid en daar mogen we en willen we niet meer aan herinnerd worden.

Zoals Wilders deze week in de Kamer zei, we zijn beschaafd. Wij martelen niet, nooit gedaan ook. Het staat zover van ons af. Begrijpelijk ook, wij bezitten dan ook het goede geloof, een echte religie, geen ideologie tot richtsnoer. Niet lachen, alsjeblieft, dan beledigt u die mensen die Wilders nog serieus nemen en hem hun stem geven. 


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.