De Unabomber, LSD en John Cage

Anna Karina (1967)
Een uitnodiging om een tijdreis te maken vanaf de zestiger jaren. Vele zaken komen hier samen en ze zijn hoogst actueel. Het utopisch denken, de macht van de enkeling, de rol van de staat, technologie, geweld, natuur, cybernetica, religie. Zaken die inmiddels een nieuwe dimensie hebben bereikt. Bekijk deze documentaire en u begrijpt de waanzin van het fascisme geproclameerd door Wilders des te beter.


Veel thema’s zijn het waard om op terug te komen. Raadpleeg internet, aanknopingspunten voor verdere studie zijn er meer dan genoeg. Voor mij is het ondoenlijk er meteen op in te gaan. Bij het bekijken van oude DVD’s kwam ik deze docu tegen en ze bleek ook op internet te staan. Vandaar dit bericht. Vervolgens ga je snuffelen in de bibliotheek en je komt bijna vergeten zaken tegen.


 


Hierbij moest ik denken aan een van de eerste projecten op de Bouwacademie, Buckminster Fuller…Herinneringen worden bij me wakker. Dement ben ik gelukkig (nog) niet, al wordt dit me door fascisten op internet met een zekere regelmaat toegedicht. Fascisten waarvoor slechts een boodschap geldt, de hunne. Vergeet niet te kijken. Het is te belangrijk…


Uitgelicht gif: bron

Een gedachte over “De Unabomber, LSD en John Cage

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.