De Unabomber, LSD en John Cage

 


Een uitnodiging om een tijdreis te maken vanaf de zestiger jaren. Vele zaken komen hier samen en ze zijn hoogst actueel. Het utopisch denken, de macht van de enkeling, de rol van de staat, technologie, geweld, natuur, cybernetica, religie. Zaken die inmiddels een nieuwe dimensie hebben bereikt. Bekijk deze documentaire en u begrijpt de waanzin van het fascisme geproclameerd door Wilders des te beter.


Veel thema’s zijn het waard om op terug te komen. Raadpleeg internet, aanknopingspunten voor verdere studie zijn er meer dan genoeg. Voor mij is het ondoenlijk er meteen op in te gaan. Bij het bekijken van oude DVD’s kwam ik deze docu tegen en ze bleek ook op internet te staan. Vandaar dit bericht. Vervolgens ga je snuffelen in de bibliotheek en je komt bijna vergeten zaken tegen.


Hierbij moest ik denken aan een van de eerste projecten op de Bouwacademie, Buckminster Fuller…


Herinneringen worden bij me wakker. Dement ben ik gelukkig (nog) niet. Vergeet niet te kijken. Het is te belangrijk… 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.