Sibbekunde

Maserati MC 12
De tijd is niet ver meer dat onze afstamming allesbepalend zal worden voor onze toekomst, in extremis zelfs of we recht op leven hebben. Een Ahnenpaß zal ons belangrijkste document worden. Gelukkig wordt de genealogie in onze contreien al sedert lang intensief beoefend, velen zijn er al door en door vertrouwd mee. De zoektocht naar adelijke komaf heeft daarbij hoge prioriteit, daarmee kun je pochen.

In deze benauwde burgerlijke cultuur is de hang naar status nooit ver weg, maar dat wist u zeker al. Het bekrompen spiegelbeeld van deze houding kunnen we dagelijks in onze omgeving aanschouwen aan de hand van zaken waarmee mensen zich omringen. Optrekjes en autootjes zijn zeer geliefd. Je bent pas iemand als je wat bezit. 

Ik dwaal ogenschijnlijk af. Vergeet niet, het IQ, een basisvoorwaarde om zulk bezit te verwerven is ook erfelijk en daarmee komen we uiteindelijk terecht bij de sibbekunde, die floreerde onder nationalistische heerschappij en stoelde op een omvattende rassenleer. Dankbaar werd daarbij gebruikt gemaakt van religies. Ze waren van oudsher het stempel dat pasgeborenen kregen opgeplakt en zo werden misverstanden tot welke groep of stam men hoorde uitgesloten. Van religie wisselen vanwege huwelijk bijvoorbeeld werd gezien als verraad aan de afkomst, aan het eigen volk. Uitsluiting was de regel in een dergelijk geval. 


Vandaag meldt zich bij mij een nieuwe volger aan. Ze (of is sprake van een hij?) heeft een select groepje gesorteerd van accounts die ze gaat volgen. Zonder enige twijfel iemand die al veel langer actief is op Twitter. Haar naam is duidelijk program. Haar redeneertrant is geheel volgens de Kaderschmiede Bosma, de man die ooit iets wist te melden over inteelt bij moslims. Beetje lastiger aan de man te brengen dan inteelt onder joden, maar vooruit moet hij gedacht hebben. Die rassenleer moet er nu via de omgekeerde weg in. Vervolgens kwam hij met zijn magnum opus over de Boeren, die ook rein en zuiver zijn gebleven, door inteelt mogen we aannemen. Dat zegt hij er uiteraard niet bij.

Spitsvondigheid, dat is een kenmerk dat fascisten niet vreemd is. Hier in Batavenland geldt nog altijd de spreuk, wat de boer niet weet dat vreet hij niet. Zo die racistische Rotterdammertjes, toen en nu. Troost voor Rotterdam, in Amsterdam kunnen ze er ook wat van, maar het moet gezegd, daar weten ze het beter te verkopen met hun Andreaskruisjes. Over de nationalistische Friezen zullen we maar zwijgen. Zou er toch een Bataafs, een Fries ras zijn? Ze gaan prat op hun afstamming, dat is op zijn minst opmerkelijk. Nog tolereren ze het anders zijn, nog.

Er zijn mensen, niet weinigen, die steeds ageren tegen de verschijningsvorm van een fenomeen dat ook in henzelf verankerd zit, het koningshuis, Zwarte Piet. Van daaruit bouwen ze een redenatie op die steeds mank moet gaat. Ze willen maar niet begrijpen dat de ideologisch bovenbouw bepalend is voor hun denk- en levenswijze al vanaf hun geboorte. Weg het poppetje, weg het probleem, is hun redenatie. Daar zit ook de tragiek dat we in meerderheid verdoemd lijken te zijn steeds in herhaling te vervallen en niets leren uit het verleden. Rattenvangers als Trump en Wilders trekken vervolgens aan het langste eind tot ons aller verderf. 


Uitgelichte foto: bron

Een gedachte over “Sibbekunde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.