Dan maar ondergronds?

bron

Waakzaam, vooruitziend, zo hoort de politie te zijn. Andere tijden zijn aangebroken, tijden waar, zeker in Rotterdam al sedert vele jaren reikhalzend naar wordt uitgezien. Leefbaar moet de stad zijn. In 1940 konden de Duitsers nog een handje helpen, nu moeten zelf de mouwen opgestroopt worden. Een nieuw stadion, brandschone straten en zeker geen menselijk afval op straat. Want denk erom, als de Leider dat ziet wordt hij erg boos. 
Neem het goede voorbeeld aan New York, daar is men allang op de trein gesprongen die door Berlijn werd voorgetekend tijdens de Olympiade onder Adolf. Stop ze weg, verwijder ze uit de samenleving, laat ze ondergronds gaan, liefst letterlijk, als dat kan, zoals in New York. 

Uiteindelijk zijn we een hoogst beschaafde, christelijke samenleving, geordend rond de kerk. We zouden het bijna vergeten. Steeds gaf Holland aan de wereld het goede voorbeeld hoe het moest, zeker met loslopend volk en werkschuw tuig. Die draad moet nadrukkelijk weer opgepakt worden. Volg de Leider, de politie geeft alvast aan hoe te handelen, zeker die in Rotterdam. 

In Maastricht ben ik daar niet zo zeker van, gelukkig. Daar zag de politie erop toe dat de Leider bij een bezoek uit de stad verjaagd werd. Niet de zwervers… En Maastricht heeft kolossaal veel ondergrond, het is maar dat u het weet, ondanks de plundering van buitenaf. Geplunderd en in bezit genomen door wie dacht u? Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.