De sluipende dood

Chernobyl Liquidators – ліквідатор – clearing debris at the NPP
Laten we geen morele preek houden over kapitalisme of welke politieke stroming ook. In ieder geval verzet zich geen enkele relevante politieke macht of maatschappelijke beweging tegen het wezen van dit economische stelsel. Daarvoor is het al te ver doorgedrongen, globaal, en zijn de hersenen gespoeld met geestelijk en chemisch gif. Al wat plaatsvindt is het kurrieren am Symptomen en die zijn zonder uitzondering systeemimmanent en dienen als ventiel om de druk in de ketel niet te hoog te laten oplopen. Er lijkt geen ontsnappen aan, aan de sluipende dood die de mensheid wacht.

Voorafgaande aan een uitvoering van “Die Schöpfung” van Joseph Haydn hield de dirigent een korte rede met de dringende boodschap die schepping niet te verwoesten. Ik heb ze op You Tube geplaatst in de hoop dat ze iets bewerkstelligt. We kunnen weten wat er gaande is, nee, we weten het, maar negeren de feiten, we verdringen ze. Zijn we werkelijk zo barbaars?


 

UND GOTT SAH DAS ES GUT WAR…

Een complete uitvoering o.l.v. Adam Fischer t.g.v. de 200ste sterfdag van Haydn.
 


The First Photos of Chernobyl After The Nuclear Disaster – April 26 1986

In 1986 Igor Kostin flew over the damaged Chernobyl nuclear power plant taking photographs. Kostin’s work was collated in the book Chernobyl: Confessions of a Reporter.
 

51747 06.05.1986 Вертолеты ведут дезактивацию зданий Чернобыльской атомной электростанции после аварии. Игорь Костин/РИА Новости 

Foto’s: Tsjernobyl – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.