Ze vroeg er een beetje om

Ilse Bing (1950)
Zojuist ontdek ik dat de site Hollandse Hufters verdwenen is van internet. Wie ze beheerde is me niet bekend, in ieder geval door een uiterst correct iemand.
Hieronder een bericht van 24 april 2012.
 
 
Op 3 april vertelde Sonja Barend in het televisieprogramma De Wereld Draait Door dat haar vader tijdens WO-II in Auschwitz was omgebracht. Deze ingrijpende gebeurtenis heeft haar verdere leven bepaald. Barend benadrukte dat dit ook zal gelden voor de kinderen die tegenwoordig in Nederland als “niet-welkom” worden weggezet. Zij sprak tot slot haar verbazing uit over Wilders die zijn liefde voor Israël laat samengaan met angst of haat voor moslims: “…Ik begrijp het niet. Ik snap het ook niet omdat de realiteit is dat, hoe je het ook wendt of keert, dat wij allemaal met elkaar hier blijven en moeten leven”.

Dat was voor Annabel Nanninga aanleiding om Sonja Barend nog diezelfde avond via Twitter en het rechts-conservatieve Geenstijl aan te vallen (Mauro = Holocaust, 3 april 2012). Bij het bericht plaatste zij een foto van Sonja Barend met Hitler-snorretje. Enkele online reacties: “…Sonja Barend moet haar mond houden”, “…ZWIJG oud wijf”, “…Sommige mensen hebben niet door dat ze beter achter de geraniums kunnen gaan zitten en hun bek dicht moeten houden”, “…Wordt tijd dat de linkse staatsomroep fors wordt gesaneerd. Kan dat mens wegens belediging niet worden aangeklaagd?”, “…Overtreffende trap van zelfhaat, als Jodin je grootste vijand omarmen”.

Op 20 april gaf Micha Wertheim in zijn column voor het NRC stevig commentaar op de smakeloze actie van Geenstijl: “…Toen een Amerikaanse talkshow-host onlangs een ambitieuze studente uitmaakte voor hoer en slet, gingen journalisten op zoek naar de adverteerders via wie de talkshow-host aan zijn salaris kwam. Na een week hadden veel geldschieters zich teruggetrokken. In Nederland bleef het stil toen Barend gelijk werd gesteld aan de man die haar vader en diens hele familie heeft uitgemoord. Alle journalisten waren nu eenmaal te druk met wachten bij ’t hek, tot ze door Mark zouden worden uitgelaten. Sterker nog, Hansje Hillen besloot een week later dat er bij Defensie nog wat belastinggeld over was om met een flinke advertentie het website’je voor zwakzinnige mensen financieel te ondersteunen. Zo weten we zeker dat ook in de toekomst Hitler-snorretjes op overlevenden van de Holocaust geschilderd kunnen blijven worden. Over een paar dagen is Hansje twee minuten stil om zowel zichzelf als zijn omgeving te bewijzen wat een fatsoenlijk kereltje hij is. Mocht iemand hem dan vragen hoe hij dat rijmt met zijn steun aan die website dan hoeft hij alleen maar op zijn dienstfiets te stappen en zwaaiend weg te rijden”.

Dat was voor Geenstijl aanleiding om nogmaals in de aanval te gaan. Peter van Vliet (alias Brusselmans): “…Een beetje wrang inderdaad, aangezien Barends familie in WOII door de nazi’s is afgevoerd. Maar wie 70 jaar na dato dat trauma op TV uitbuit om haar drammerige gelijk te halen over de rug van asielzoekers vraagt er een beetje om… Val toch dood Wertheim, met je hypocriete gestotter”. In de wondere wereld van de online hufters heeft Sonja Barend er zelf om gevraagd, een beetje dan. Volgens de levenslang vertroetelde pubers van Geenstijl: moet Sonja Barend haar bek houden, moet Micha Wertheim zijn bek houden, en moet iedereen die ook maar enige les uit de tragedie van WO-II durft te trekken zijn bek houden. Enkele (gemodereerde) reacties van Geenstijl:


Wertheim is HET bewijs dat niet ALLE Joden grappig zijn! jojo1956 | 21-04-12 | 13:44

Dit uiterst beperkte cabaretiertje Wertheim is ook een beetje symbool voor de bedroevende staat van het hedendaagse fatsoenscabaret. Sonja had met haar domme uitspraken die bloksnor ruim verdiend, niets op af te dingen. smdyasc | 21-04-12 | 13:53

Sonja kan dan wel een sneu verleden hebben, maar stelt zichzelf nu op als nsb-er door haar land te grabbel te gooien. Dus Sonje vierdient een bloksnor. Doet de zelf. Misschien moet je eens met haar gaan praten Micha. Je richt je pijlen op de verkeerde. Of zijn Sonja en jij beiden plots übermenschen? Dan wachten we het kamp rustig af… Pastor Sippenhaft | 21-04-12 | 13:55

Heerlijk zo’ n halve MOE- lander die wel ff denkt het geljk aan zijn reet te hebben en dan in 1 topic helemaal aan gort geschreven wordt door Brusselmans. En puur en alleen door hem op zijn eigen gedrag/woorden te wijzen. irma zonderboezem | 21-04-12 | 13:56

Is dit nou zo’n jodenstreek waar iedereen het altijd over heeft? Ben zelf namelijk geen antisemiet dus weet er niet zoveel van af. sjaakdeslinksesul | 21-04-12 | 14:55

Grappen over Joden moet ook kunnen, zeker ook bij Sonja Barend, die vrouw heeft genoeg haar policor stempel op de Nederlandse samenleving gedrukt, helaas. Gister zag ik nog dat andere fossiel op de tv, Aad van den Heuvel heet hij geloof ik, niet joods maar verder dezelfde fossiele categorie als Sonja. Onderbuik | 21-04-12 | 15:12

Ik heb zo’n schijthekel aan policorrecte joden, die menen alles maar af te mogen doen met de holocaust. Vergeet dat nu eens even en get a life of your own. Graaf van Egmont | 21-04-12 | 15:20

He lutser kan je wel gehandicapten pesten! Moet je mij doen!! Ik zou het niet erg vinden als een familielid van een gehandicapte niet remt als jij en/of je vrouw/kinderen oversteekt! zeefert | 21-04-12 | 15:24

Dus vroeg ik me af waarom zoveel joodse grappenmakers die helemaal niet zo grappig zijn, blijkbaar toch grappig gevonden worden door decisionmakers bij kranten, TV en theaters. WirMachenMusik | 21-04-12 | 22:15.

 

 
Volgende week is het weer Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Of iedereen dan even zijn bek wil houden over WO-II, anders krijg je van Geenstijl op je donder en een Hitler-snorretje op de koop toe. Geïnteresseerd in de advertentiemogelijkheden van Geenstijl? Mail naar sales@news-media.nl. Velen gingen u voor.
—– 
Wij doen NIET aan: Hyves, FaceBook, Google+, Twitter of email! Je vindt ons in het café, linksachter tussen de oude mannetjes.


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.