Hoe sloop je het fascistisch raderwerk op internet?

Eric Van Nynatten
Als je een tijdje actief bent op die zogenaamde sociale media herken je alras de netwerkjes die zich gevormd hebben om extremistische boodschappen te verspreiden. De buitenste schil uiteraard, wie met wie communiceert, uit welke bron geput wordt, accounts die verdwijnen en onder andere naam weer opduiken. Een beetje alert zijn is meer dan voldoende om niet in zeven sloten tegelijk te lopen.

Er is echter meer. Zo ontdekte ik min of meer per toeval wie zich ledig hielden met de strijd tegen pedofilie, een prachtige dekmantel om mensen in het fascistische PVV kamp te loodsen. In die rechtsextreme scène speelt zich uiteraard veel meer af. Hoe lopen hun verbindingen met bijvoorbeeld de (illegale) wapenhandel, waar weten ze te infiltreren, bijvoorbeeld bij de politie. Hoe weten ze de schijn onderling op te houden dat men geen weet heeft van andermans acties?

Het vereist taai onderzoekswerk, dat ongetwijfeld, en het toeval moet je gunstig gezind zijn, zoals in dit geval:


Anonymous.Kollektiv: die ganze Mimikama Geschichte [Teil1]
Wie alles begann … Eigentlich wäre es ja nie so weit gekommen, hätte es damals nicht diesen einen Anruf am 10. April 2015 gegeben. Dieser eine Anruf mit ausgeblendeter Rufnummer von einem Mann, der uns mit juristischen Konsequenzen drohte. Wäre dieser Anruf nicht eingegangen, wäre Anonymous.Kollektiv auf Facebook, sowie auch all die Hinterleute für uns […]

 

 

Dat telefoontje had een olievlekwerking. Het voorlopig slotakkoord viel gisteren op de Duitse TV te zien in het programma Frontal 21. Het behandelt slechts een aspect van wat inmiddels boven tafel is gekomen. Het onderzoek is nog niet afgesloten.

 

 

Hoe rechtsextremisten zich bewapenen. Hierbij past nog een kaartje uit Die Zeit, contactadressen. Er zijn er meer…

 


Lees verder bij de bron: Mimikama

 
Verder is er nog Wilders, die ooit middels handtekeningen uit rechtsextreme kring met z’n PVV aan verkiezingen mocht deelnemen en eens beweerde, dat het niet slecht zou zijn als het tot gewelddadige uitbarstingen zou komen. Daar werkt hij, zoals we kunnen weten, onafgebroken naartoe. De vraag is, wat zijn z’n banden met de tot geweld bereide extremisten in Nederland, maar ook elders, zoals in Hongarije? Dat blijft gissen, maar de scène kent hij ongetwijfeld als z’n broekzak. 

 


 

 

Uiteraard zijn dit geen toevallige plaatjes, ze vertellen een verhaal. Het verhaal van mensen, fascisten, die tot geweld bereid zijn. Mensen die dood en verderf ontvluchten mogen beslist niet geholpen worden alsof ze zelf schuldig zijn aan hun lot en onmiddellijk tekeer zullen gaan als ze de kans krijgen. 
 
De absurditeiten en weerzinwekkendheden van de “moderne” fascist overtreffen verre die van de fascist oude stempel, dit onderscheid is niet te overzien. Ze zijn er trots op dat ze de meest gore taal durven uit te slaan, dat ze mensen, die ze niet als hun gelijken beschouwen, als afval durven te bestempelen. Dobbernegers in mootjes hakken, als ware kannibaal. Zeg nou nooit meer dat fascisten geen besef hebben van het feit dat ze fascist zijn, ze brengen het dagelijks in praktijk, samen met voorganger Wilders die hen beschouwt als zijn volk.
 
Laten we snel en doeltreffend dat fascistisch raderwerk ontrafelen. We zijn toch geen dumme Holländer?

 

Een ps…

 


 

 


Uitgelichte foto: Eric Van Nynatten – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.