Waarover wordt niet gesproken?

Alexei Druzhinin
Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orbán attend a news conference following their talks in Budapest, Hungary, February 2, 2017
Wat wordt verzwegen? Politici zijn er meester in. Ze ontwijken het antwoord, kappen het onderwerp af of keren het in een totaal andere richting. Ze doen of ze iets weten, maar het niet mogen vertellen of omgekeerd. We zijn er zo aan gewoon geraakt dat we het niet meer merken of zelfs imiteren. De vierde macht zou hier uitkomst moeten bieden. Denk aan de werkwijze van I.F. Stone, alles uitpluizen en dan conclusies trekken. Zo zou het moeten, maar het gebeurt nauwelijks of veel te weinig. Was dat wel zo zaten we niet opgescheept met een medialandschap waar betrouwbare gegevens en opinies een schaars goed zijn. In dergelijke omstandigheden moeten we zelf aan de slag, de methode Stone volgend, het is niet anders. Daarbij kunnen we elkaar van dienst zijn.

Aansluitend aan het vorige bericht van zijn hand stuurde Jur Kuipers me nog de volgende kanttekeningen toe. Vooraf, ik ben zeer huiverig om iemand als geestesziek te verklaren. Afgezien van het feit dat het over en weer elkaar tot psychopaat of wat dan ook te verklaren ons niet veel verder brengt, moeten we waakzaam zijn tegen het misbruik van de psychiatrie in bepaalde politieke omstandigheden leert ons de geschiedenis.

 

 

Jur Kuipers

 
Inderdaad… 
 
Valt je trouwens op hoe Geert Wilders in dat interview met Sweeney laat blijken nog steeds te “twijfelen” aan het bewezen feit dat Russische rebellen die Buck-raket op MH17 hebben afgeschoten? 
Zal hij net als Front National aan een financieel infuus van Poetin liggen…? 
Waarom zijn al die extreemrechtse partijen in Europa zo pro-Poetin? 
Hebben die lieden dan werkelijk niet in de gaten dat Poetin dit doet om verdeeldheid te zaaien? 
Stel die populisten krijgen in de diverse Europese landen “de macht” – samenwerken kunnen die lieden niet. 
 
Omdat Wladimir Poetin ook een fascist is? Een sterke man die vrije meningsuiting in de ban heeft gedaan en tegenstanders letterlijk uit de weg ruimt? 
Front National heeft Russisch geld geleend, ook de Hongaarse Jobbik krijgt geld uit Rusland. 
Er wordt door Geert Wilders geen openheid van zaken gegeven waar de PVV zoal geld vandaan haalt. 
Geert heeft vriendjes in de V.S., ik vermoed dat daar veel poen vandaan komt, maar het zal me niks verbazen dat de PVV net als Front National geld uit Rusland ontvangt. 
 
Charlie Hebdo ligt bij Geert Wilders voorop de tong omdat Islamisten “uit naam van Islam” moordden, maar Geert heeft het liever niet over de zaak MH17 want hij wil Poetin niet in een negatief daglicht zetten. 
Hij “vergeet” dan voor het gemak meer dan 200 slachtoffers, slachtoffers van een – zo kun je het noemen – terroristische aanslag gepleegd door “NIET-moslims”. 
Door een partij waarvan hij de president eigenlijk bewondert. 
Dat 196 Nederlanders de dood vonden door die Russische sukkels komt Geert niet goed uit, dan is “Eigen Volk Eerst” ineens niet zo belangrijk meer. 
Dat “Volk” van zijn zo aangeprezen “vaderland”, “ons Nederland”. 
Hij voelt zich zichtbaar ongemakkelijk als Sweeney hem daarmee confronteert. 
Geert is niet alleen fascist, maar ook opportunist en een enorme klootzak. 
 
En dan zijn pro-Trump gedoe… 
Je hebt waarschijnlijk ook die eerste “solo-performance” van Donald Trump als president gezien (16 febr. jl.). 
Tenenkrommend. Trump is incoherent, zeg maar gerust geestelijk gestoord. 
Trump hoort in een inrichting… 
Er komt geen zinnig woord uit die man. 
Zo gek als een deur. 
 
In onderstaande video die ik van de website van CNN heb geplukt weet Jake Tapper Trump goed te karakteriseren (Bas Heijne refereert ernaar).  
Het schijnt dat de PVV in de peilingen zetels aan het verliezen is omdat Trump in de V.S. het aan het verprutsen is. 
Als Geert Wilders kritiekloos Trump blijft aanprijzen kon dit wel eens in zijn nadeel zijn. 2 miljoen Nederlanders zetten hun verstand op nul om op die randdebiel te stemmen. 
 
Zal bij een deel ervan niet zo langzamerhand een lampje gaan branden??? Schermafdruk 2017-12-28 16.59.51
 
Uitgelichte afbeelding: Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.