Luister niet naar de verkeerde mensen

KinderdijkWILDERS PROPAGEERT EEN HEILE WELT DIE NOOIT BESTAAN HEEFT.
ZIJN MANIER OM SIEG HEIL TE ZEGGEN.


Zo worden nette kindertjes opgevoed, zo leert men gehoorzamen. Later, jaren later is het de gewoonste zaak van de wereld, als men geacht wordt zijn oordeel te vellen en stem uit te brengen. Dan weet men haarfijn te vertellen wie de waarheid spreekt. De ander is de leugenaar, de bedrieger, de onruststoker, de verrader tot landsverrader toe.

In alle mogelijke gedaantes wordt de waarheid verkondigd, die van de eigen parochie is de enig ware, naar de ander wordt niet geluisterd, zo is men opgevoed. Werd dat wel gedaan, was het snel gedaan met al die profeten, dan kwam zelfstandig denken eindelijk in zwang, niet te verwarren met het streven naar eigen belang. Helaas, pindakaas, dat is nog lang niet het geval. Mogelijk twee miljoen mensen of meer gaan hun stem uitbrengen op één individu, die volstrekt lakt heeft aan wat anderen denken en aan feiten tonen, zijn enige stelling, die hij nooit of te nimmer zal kunnen onderbouwen luidt: islam = fascisme.

Hem werd gevraagd wat hij vond van Wilders = fascist. Zijn antwoord was klip en klaar, luister niet naar deze mensen.Het is het antwoord van een fascist, zo en niet anders hoort een fascist te reageren die zich de lessen uit Mein Kampf eigen heeft gemaakt. Het is een wijsheid die velen niet waar willen hebben, maar juist degenen die uitsluiten, verketteren en belasteren, zonder weerwoord en argument, zijn degenen die snel door de knieën gaan voor fascistische praktijken zo leert de geschiedenis. Zo zijn ze opgevoed, zo dragen ze die houding uit.

Een mooi voorbeeld gaf dezer dagen de Volkskrant met een artikel waarin de
dochter van een bekend oud-wethouder van Amsterdam aan het woord kwam. Ze is juriste en uit niets blijkt haar intellectuele integriteit, zelfs het tegendeel lijkt eerder het geval, haar weblogs lezend. Ze beseft niet dat ze niets weet en dat is pas ernstig. Was dat bij haar vader ook al het geval? Gelet op de wijze hoe hij dat metroproject er door heeft gedrukt, denk ik van wel. Muzikaal was ie, zijn dochter ook?


Laten we niet wanhopen zolang er nog mensen zijn als Bas Heijne die je ergens op attenderen, zoals hier op dat interview van John Sweeney.
 
Uitgelichte foto: Kinderdijk

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.