Spiel nicht mit den Schmuddelkindern

· cultuur, geschiedenis, muziek, video
Authors
Fake account (let op de datum)
De scribent ken ik niet, vermoedelijk Hartman of Eckhardt.
Op dergelijk materiaal baseren zich Riethof, Van Donkelaar,
Wouters en De Raaij cs mbt Tibaert.

 

Nette, brave, schoolse, maar vaak ook o zo stiekeme jongetjes en meisjes, wie kent ze niet uit de eigen kindertijd? Die karaktertrekken zie je later terug. Carrièristen, bazig, zeer begaan met het eigen ego. Als ze niet het gewenste doel bereikt hebben in hun leven gaan ze schoppen, vernederen om toch maar vooral iets te lijken. Dan gaat de jalousie de métier een rol spelen, of ze gaan met hun kroost pronken, een verschijnsel dat je vaak bij vrouwen terugziet. Met dergelijke lui is het kwaad kersen eten. Door hun eigenwaan denken ze zich alles te kunnen permitteren. Samenwerken is hun vreemd, commanderen hun tweede natuur.

Om eerlijk te zijn, ik destilleer deze typologie mede een beetje uit mijn ervaringen met Tibaert op Twitter. Waarom handelen A, B en C zo, en X, Y en Z anders? Je probeert het te doorgronden, maar de mensen ken je niet werkelijk, slechts een vaag idee doemt op over hun levenswandel, hun kennis, hun sociale instelling. Daar moet je het mee doen. Een andere dimensie ontstaat als men je in je integriteit aantast. Achteraf moest ik ervaren dat praktijken die je eer en goede naam aantasten veel verder gingen dan ik kon waarnemen of bevroeden. Dat nooit op dergelijke praktijken teruggekomen wordt is voor mij nog steeds onbegrijpelijk.

Een verklaring hiervoor moet weer in de kinderjaren gezocht worden, als het karakter gevormd wordt. Bedriegen, met de ellebogen werken, steeds de grootste mond hebben, dat moet haast wel bepalend worden voor het latere leven. De schone schijn ophouden, het eigen straatje schoonvegen, is bij deze houding onontbeerlijk. Dan heb je geleerd je niet af te geven met de Schmuddelkinder, dan ga je ze uit de weg en veracht ze. Je moet rein blijven.

 

 

Alles wat hen het gevoel geeft dat de door hen zo met grote moeite opgebouwde schone schijn bevlekt wordt, dat er ook maar iets kan doorschemeren dat hun geloofwaardigheid op het spel zet dient weggepoetst te worden. Dat levert vermakelijke resultaten op. Zo kom ik tot de ontdekking dat zelfs reacties van mij op een site spoorloos verdwenen zijn, maar de reacties op mij zijn blijven staan.  Steeds per toeval ontdek je dergelijke zaken. Het stuk handelde over “Vrouwenmishandeling“. Omdat ik geabonneerd was op het ontvangen van nieuwe reacties, zag ik dit nu terug bij m’n mail-archief.

Het omgekeerde deed zich dezer dagen voor, door een copie van een andere site werd Tibaert weer binnengesleept op die bewuste site die van alle smetten vrij wilt zijn. Het blijft voor hen vechten tegen de bierkaai, het verleden blijft hen steeds maar inhalen. Dit is nu precies iets dat dergelijke karakters, waar ik het over had, nooit zullen leren begrijpen, namelijk dat je ook eerlijk door het leven kunt gaan, zonder vieze spelletjes te spelen, zoals iemand, o ironie,  van die site me voortdurend toebijt. Iemand die ik in gedachte had bij het schrijven van bovenstaande.

Franz-Joseph Degenhardt…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: