Tekens aan de wand…

Johann Friedrich Overbeck: Italia en Germania (1828)Jur KuipersAmnesty in rapport snoeihard over populisme en kritisch over Nederland. Ook Amnesty International is zo langzamerhand een roepende in de woestijn… 

Ben benieuwd wat de verkiezingen van 15 maart op zullen leveren. Volgens peilingen zullen zo’n 2 miljoen Nederlanders een handgranaat naar onze democratie gooien door op Wilders te stemmen… 

Voel me hier niet echt meer “thuis”. Of een “cordon sanitaire” om de PVV na grote zetelwinst door Wilders door politici zal worden ingesteld zoals de meeste politici in de Tweede Kamer nu beweren vraag ik me echt af. 

De streng gereformeerde SGP zal zich er sowieso niet aan houden, wat mij niet verbaasd, demografisch gezien wonen kiezers die op deze partij stemmen in gebieden waar in de jaren 30 veel op de NSB werd gestemd. 

Politici zijn vaak niet te vertrouwen, praten vaak recht wat krom is. Heb zo mijn twijfels wat betreft de VVD, zowel het adviesorgaan/denktank van deze partij, de Teldersstichting, alsook fractieleider Halbe Zijlstra uitten zich regelmatig in dezelfde bewoordingen als Geert Wilders. Dit terwijl premier Rutte het 100% uitsluit na de verkiezingen met de PVV samen te gaan werken. 

“De Brief van Mark” aan “Het Nederlandse Volk”, waar ook door Amnestie International naar gerefereerd wordt lijkt qua inhoud veel op “een Wilders in Schaapskleren”… Poging om kiezers bij de PVV weg te kapen… 

Vertrouw de VVD niet. Zal me niets verbazen dat er na de verkiezingen toch een verbond met de PVV wordt gesloten. 

© Bas van der Schot

Ik zie politici en zo ook onze democratie als een “noodzakelijk kwaad”, het moet echter niet “kwaadaardig” gaan worden. Politici moeten altijd kritisch gevolgd worden, onder de loep gehouden worden, door burgers en een onafhankelijke vrije pers. Laat je niet door populisten in de luren leggen als ze beweren dat de pers liegt. Van alle politici zijn het de populisten die het meeste liegen, die “Alternatieve Feiten” aandragen. 

Populisme is als een kankergezwel dat de maatschappij vergiftigd. Populisme dient bestreden te worden. Met woorden, argumenten, geweldloze demonstraties en vooral door NIET op populisten te stemmen! 

Stem NIET op die geblondeerde idioot. Stem NIET op de PVV. Laat je stem gelden op 15 maart aanstaande. Imagine the Roman Empire governed by Monaco.
That’s scary. 
The only saving thought is this: 
The human imagination is vast, 
but it is not nearly vast enough to encompass
 the infinitely multitudinous ways Donald Trump can find to get himself disgraced.
Uitgelichte afbeelding: bron

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.