Jezus was de eerste communist…

Eric Gill: Eve and the snake (1926)
Wordt weleens gesteld. Nee hoor, dit is het eerste bedrog van die oorspronkelijk christelijke sekte. Hun leer, als je het zo noemen wilt, stamt van Johannes de Doper. Als die Jezus al ooit geleefd heeft, is hij er als jood mee aan de haal gegaan. Als Marx zeg maar. Wat leren we hieruit?

Hitler was een goed christen, een katholiek en had vernomen dat de joden Jezus hadden vermoord. Dat moest gewroken worden. Stalin, oud-seminarist, wilde van Rusland een grote communistische, lees oer-christelijke gemeenschap vormen. De weg daarheen zou onder de noemer van socialisme moeten plaatsvinden. De in Rusland toegepaste methoden imponeerden Hitler en hij doopte zijn partij nationaal-socialistisch, omdat hij begreep dat de omwenteling slechts binnen de eigen grenzen, door een volk bewerkstelligd kon worden.

U ziet, atheïsme is in wezen het hoogste niveau van christelijk geloof. Dankzij een briljante geest heb ik deze samenhang leren zien. Hij zag, wat wij niet zagen vanwege de verdeeldheid die er heerst.

Christian Denominations
Where did all the Christian Denominations come from?

 


Ach weet u, zonder Constantijn hadden we nooit iets vernomen over Roomsen, Christenen, Protestanten of hoe het zich verder wilt noemen. Dankzij Constantijn weten we dat religie, beter is het te spreken van monotheïsme, een prachtige bovenbouw biedt voor staatsraison. In tijden van expansie, zoals het kolonialisme, kwam het uitstekend van pas. De sociale vrede moest bewaard worden. Het middel werkt nog steeds zeer effectief. Kijk maar eens naar de USA en Rusland.


Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.