Het schrijven van brieven

Grzegorz Micalowski: Tadeusz Różewicz
Kafka wilde zijn eigen kinderen verbranden, hij wist dat we ten gronde gaan.

Een theaterstuk van Tadeusz Różewicz sluit rechtstreeks aan bij de vraag “Waarom schrijven we?”. “Die Falle” heet het werk van Różewicz en het ging in 1983 in première. Het werd door Christa Vogel in het Duits vertaald en in 1985 voor de radio bewerkt door Horst A. Volmer.“Die Falle” – Tadeusz RóżewiczMuziek: Peter Zwetkopf

Regie: Horst A. Volmer

SWF 2 – 25-1-90

 Wenn der Mond scheint. Der Dichter und Dramatiker Tadeusz Różewicz profilierte sich in der Nachkriegszeit als eine der bedeutendsten lyrischen Stimmen Polens. Am 24. April 2014 ist er 92-jährig in Wroclaw gestorben.


Uitgelichte foto: Grzegorz Micalowski / EPA

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.