Hitler op Broadway

André Zucca: Paris (1943)Esther heeft de Führer in een cafétaria gezien, een cafétaria dat even later afbrandde. Zou je achteraf kunnen stellen dat Esther voorspellende gaven bezat, zich realiseerde welk scenario er gespeeld werd in dat o zo vrije land? Denkbaar is dat de auteur genoeg antennes bezat om dit, al was het onbewust, onder woorden te brengen.


Isaac Bashevis Singer is zijn naam. Hij verkreeg in 1978 de Nobelprijs voor de literatuur, deze verdediger van de Jiddische taal. In 1975 werd een van zijn verhalen in Duitsland bewerkt tot hoorspel, waarvan hier de weergave.
“DIE CAFETERIA”

Isaac Bashevis Singer

 

 

 

Bearbeitung: Rhys Adrian
Musik: Peter Zwetkoff
Regie: Hermann Naber
Produktion: Südwestfunk

 

WDR 3 – 22-11-1987

 Voorwoord “De vijanden” (roman) – vertaling: Stella Bromet – Uitgave De Arbeiderspers


Uitgelichte foto: © André Zucca – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.