Oproep tot luisteren

Elias CanettiElias Canetti ontvangt de Nobelprijs voor de literatuur“Aufforderung zum hören”

 

 

WDR 3 – 31 december 1981Aansluitend aan de dankrede lezingen van Elias Canetti uit eigen werk. Allereerst “Begegnungen mit Kamelen” (uit: Die Stimmen von Marrakesch – 1967) en vervolgens “Der Hauswirt” (uit: Die Blendung – 1935), “Ein gerechtes Urteil” (uit: Die Fackel im Ohr) e.a. waaronder “Der Befehl” (uit: Masse und Macht) afgewisseld met kamermuziek van Alban Berg. Zijn beschouwing over vader en zoon, macht, bij Kafka aan de hand van ondermeer “Die Verwandlung” en “Der Prozess” is bijzonder en mag niemand missen.


Bron foto: NDR

Een gedachte over “Oproep tot luisteren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.