Naamloos

Auteurs

« Pour nous l’Afrique est une îles comprises. Nous rejetons l’idée de toutes espèce de séparation. Du Cap à Tanger, au Caire, de Cap Guardafui aux îles du Cap-Vert, l’Afrique est une et indivisible. »

Kwame Nkrumah

 Naamloos en gevoelig, zo kun je onze kennis over verleden en heden van Afrika omschrijven. Zo wordt ze bij Twitter geclassificeerd. Je kunt ook zeggen, zo wordt veilig gesteld dat in tijden van de massamedia daadwerkelijke informatie verborgen blijft, nauwelijks aan de openbaarheid treedt. Stel je voor, wij, de beschaafde westerlingen, zouden ons schuldig gaan voelen voor wat we de wereld en de mensheid hebben aangedaan, ons gaan realiseren waar we ons luxe en veelal zinloos leventje aan te danken hebben en dat we als boetedoening ons op uitbuiting en vernietiging gebaseerd economisch systeem de nek omdraaide. Kortom, dat we samen en niet dankzij anderen verder wilden leven, grenzenloos, om het eens zo te formuleren. Stel je voor…

Willen we onze afkomst blijven loochenen? Gaan we voort onze bakermat te verwoesten, te plunderen, te vergiftigen? Bedenk dat onze oergrootmoeder veel gelijkenis had met de vrouw op de foto, ook anoniem.

 

1 reactie

Comments RSS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: