Dol en dwaas dat blokken

Ladislav Havlik: Basket maker (1968)
In mijn TL zie ik een tweet over Henk Bres. Aangezien die vent me geblokt heeft kan ik niet beoordelen waar het over gaat. Het beproefde middel is dan een andere browser gebruiken zonder de Twitter account, et voilà…Iemand die hierop reageert beweert in haar onnozelheid dat het betreffende bericht van Bres was verwijderd. Ze, het is een vrouw, begreep dus niet dat ze geblokt was door Bres. Maar nu komt pas de ware grap. Haar reactie zag ik in eerste instantie (onder mijn Twitter account) ook niet. Via die andere browser wel. *Deze vrouw ging me ongeveer een maand geleden volgen. Ze was zeer gecharmeerd van me, wenste me het allerbeste voor het nieuwe jaar toe, ze RT nog een blog van me, een dag later bleek ik door haar geblokt. Kijk dat is wat je noemt de kracht van social media. Er verder woorden aan vuil maken? Nee hoor, men doet maar. Smaad, laster, bedreigingen hou je niet tegen. Degenen die er geloof aan hechten duperen zich uiteindelijk zelf, zoals het gajes van Krapuul. 

Nog even over die Bres. De geestelijke vader van Bres heet Hartman, bewonderaar en kenner van de Nederlandse SS, in het verleden NVU aanhanger, die indertijd mede zorgde dat Wilders aan de benodigde handtekeningen kwam om aan de verkiezingen te mogen deelnemen. Als het Tibaert betrof bleek deze achtergrond voor Krapuul cs geen beletsel de man op zijn woord te geloven en hem te knuffelen. Zoals zo vaak, soort zoek soort, oftewel fascisten begrijpen elkaar onmiddellijk.

Ga maar eens op ontdekkingsreis in die wondere wereld van malfaiteurs via de berichten op dit weblog. Spijtig voor die lieden, ik lieg niet, ik kan het niet en al zou ik het willen dan ben ik in no time opgebrand, is mijn geloofwaardigheid naar de verdommenis. Nee, mijn missie is zo u wilt het alledaagse fascisme aan de kaak stellen. Dan is een voorwaarde cruciaal, eerlijk en open spel spelen. Juist dat is de grootste grief van die fascistjes die al jaren verwoede pogingen doen mij op de meest grove en schandalige manier onderuit te halen, zelfs ten koste van mijn familie.

Weer realiseer ik me hoe de van wraakgevoelens bezeten horde op internet te werk gaat dankzij Constance. Dit bericht zond ze van mij door waarin tot slot werd verwezen naar een alleszeggende enscenering van de opera “Die Entführung aus dem Serail”. Geleid door wraak kun je verdeel en heers spelen, zelfs de wereld aan de rand van de afgrond brengen. De Verenigde Staten van Amerika leveren sinds 1945 onafgebroken het bewijs hiervoor. Luister maar, Mozart, de slotscène uit genoemde opera.* Die methode werkt niet meer. Ook daar heeft Twitter een stokje voor gestoken, merk ik nu, 1 september 2022.
 
Uitgelichte foto: Ladislav Havlik – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.