Gaat u stemmen?
Besef dan dat we de EU te danken hebben aan mensen die eens gezworen hebben dit nooit meer, nooit weer oorlog. Wie garant staan in de huidige omstandigheden voor dit ideaal moge duidelijk zijn. Besef als u uw stem uitbrengt dat mensen als deze Ilse Koch komen bovendrijven als het verkeerd uitpakt.In de documentaire komt ter sprake: Eugen Kogon: Der SS-Staat – Das System der deutschen Konzentrationslager (1948/1974).

Besef verder dat vrouwen niet de betere mensen zijn. Het gaat niet om man of vrouw, het gaat erom hoe scrupuleus ze zijn. Zonder scrupules zijn personen die haat zaaien, een vijandbeeld opwekken, mensen reduceren tot één aspect van hun identiteit, jood, moslim, neger. We kennen ze, ze appelleren aan eigen vrijheid, ze wensen vreemden en vluchtelingen buiten te sluiten en beroepen zich op vermeende superioriteit van een niet bestaande en bestaanbare cultuur.

Geef onze kinderen een waardige toekomst, zodat ze later trots op ons kunnen zijn, dat ze openstaan voor de ander en geleerd hebben wat delen betekent, dan pas krijgt het begrip vrijheid ook voor hen inhoud.

Mocht u nog twijfelen bedenk dan dat “filosemitisme” staat voor de meest perverse vorm van “antisemitisme”. Zie wat in het Hongarije van Orbán gaande is, Orbán vriend van zionisten met een twijfelachtig allooi en van fascisten van allerhand couleur. Politici als hijzelf die slechts macht en eigenbelang voor ogen hebben, waar niets van te verwachten valt, hier niet en ook in de rest van de wereld niet, die in iemand als George Soros een grote bedreiging zien.
 
Uitgelichte afbeelding: bron onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.