Nooit meer

Srebrenica


 

 

“ONZE CULTUUR IS EEN STUK BETER DAN ALLE ANDERE DIE IK KEN”

 
Schermafdruk 2019-05-19 04.29.23
 Zo kan het ook met beelden uit heden en verleden. Geen propaganda, maar propaganda doorprikken met beelden en uitspraken die ons met de neus op de werkelijkheid drukken. Ooit waren we het grootste moslimrijk ter wereld, dat gegeven is uit ons collectief geheugen verdrongen. Toch hebben we er het product Wilders aan te danken, die zijn afkomst loochent. Nooit hebben bij mijn weten Nederlandse militairen die in Indonesië oorlogsmisdaden of misdaden tegen de menselijkheid begingen zich over hun daden hoeven te verantwoorden. Over die wandaden zo kort na de Tweede Wereldoorlog begaan valt ook hier niets te zien, wel het veel latere vervolg daarop, dichtbij, hier in Europa.

Onze zo geprezen cultuur, beter is te spreken over een vraatzuchtige consumptie en technologische cultuur, waarbinnen het wapentuig de hoogste prioriteit geniet, en waarvoor vernietiging en uitbuiting de beproefde middelen zijn, heeft miljoenen slachtoffers gekost. Zie de wereldoorlogen, de koloniale overheersing, om maar te zwijgen over de slavenhandel. We zijn er niet armer door geworden.

Nu een filmpje van de politieke partij DENK waar voor ieder weldenkend mens weinig tegen in te brengen is. Misschien nog wel de meest schandalige uitspraak is die van “onze” premier. Of begrijpt u de strekking van wat hij zegt niet? Verhef uw stem in ieder geval tegen populisme en fascisme.

Nog dit. Ik heb geaarzeld het hier toe te voegen.

Met welk recht doet een parlementariër deze uitspraak? Is het niet aan justitie tot mogelijke vervolging over te gaan? Als we de logica van deze vrouw met terugwerkende kracht zouden volgen, het mede straffen van onschuldige kinderen, en deze hadden toegepast op “onze” beschaving dan zou de zich superieur voelende “blanke” weleens uitgestorven kunnen zijn. Deze vrouw heeft kinderen. Met welke inhumane ideologie worden ze grootgebracht, vraag ik me ongerust af.

Ze wil geen gevaar importeren, zegt ze. Potentieel is iedereen gevaarlijk, zou ze dat niet weten? Zou deze vrouw zich ooit druk gemaakt hebben over huiselijk geweld, kindermishandeling, waartoe ik ook reken het indoctrineren, zoals in dit land al meer dan een eeuw gebruikelijk, via “bijzonder” onderwijs?

Ach, de lijst is zo lang. Druk zal ze zich niet maken over haar seksegenoten in miserabele werkomstandigheden, ook niet over slechte honorering kan ik gevoeglijk aannemen. Over vrouwenhandel wel? Ach, hoe kon ik het over het hoofd zien, ze is lid van de VVD. Dat zegt voldoende. Dan verstaat ze de kunst van propaganda voeren voor het eigenbelang dat boven alles andere gaat.
 


ps
Enkele dagen na plaatsing constateer ik dat het filmpje van DENK verdwenen is. Reden? Ik zou het niet weten. Servicevoorwaarden, wat moeten we daaronder verstaan?

 


 

 

Bron uitgelichte foto onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.